5 sfaturi pentru a deveni un student mai bun

Scris de 

Nu e ușor să fii un student de succes, dar cu muncă și determinare poți deveni unul. Poate vrei să treci la buget, să primești bursă de merit sau pur și simplu să nu mai ai restanțe. Nu vrei să mai plătești facultatea, ți-ar plăcea să te poți lăuda cu note mari sau chiar să rămâi cu ceva la finalul anilor de studiu. Totul este posibil!


Doar că trebuie să devii mai organizat, să îți concentrezi întreaga atenție asupra scopului final. Și asta nu doar în sesiune! Atunci este cea mai stresantă perioadă, nu ai foarte mult timp la dispoziție și trebuie să acționezi rapid. Mai bine ar fi să te pregătești din timp.

 

1. Mergi la facultate!

Măcar la seminarii și ateliere practice. Cursurile nu sunt obligatorii, uneori chiar îți irosesc timp prețios (atunci când stai pe Facebook în loc să îți iei notițe), deci poți încerca să asiști doar la cele mai interesante (în special la cele din primele și ultimele săptămâni, când poți aduna informațiile necesare pentru întregul semestru). Dar fă tot posibilul să ajungi la seminarii. Nu ar fi păcat să nu poți intra în examen doar pentru o prezență în minus?

 

2. Fă rost de cursuri/ cărți/ materiale informative din timp.

Dacă vei aștepta să vină sesiunea ca să te rogi de toți colegii să-ți trimită cursurile, nu vei avea timp să asimilezi materia. În cazul în care ai fost deja la curs sau măcar l-ai citit o dată în timpul anului, în sesiune vei avea de făcut doar o recapitulare. Vei economisi timpul necesar pentru a înțelege substratul acestuia, vei putea căuta și alte informații despre subiect, deci vei avea un avantaj clar în fața colegilor tăi.

 

3. Respectă deadline-urile!

Este de prost-gust să îți trimiți tema/ lucrarea chiar și la câteva ore de la deadline-ul impus de profesor, ca mai apoi să te plângi că nu ți-a fost luată în considerare. În viața reală, o astfel de situație poate duce la ceva mai mult decât o notă mică. Deci fă tot posibilul să finalizezi proiectul și să îl trimiți măcar cu o zi înainte (nu ai de unde să știi ce se poate întâmpla între timp – să nu ai internet, să uiți, să ți se strice laptopul, etc. – been there, done that).

 

4. Învață logic!

Chiar dacă de mici am fost puși să memorăm poezii, comentarii literare de câteva pagini și alte lecții, la facultate nu mai merge așa. Pentru un singur examen poți avea nevoie de un suport de curs, trei cărți uriașe, 10 Power Point-uri și așa mai departe. Doar nu crezi că le vei putea învăța pe toate! Ar fi bine să faci o selecție a celor mai importante informații, să creezi conexiuni între ele, să înțelegi la ce se referă fiecare termen și concept cu care lucrezi. Apoi le poți sublinia, poți face schițe logice, orice te ajută să reții mai ușor despre ce este vorba. Restul e cancan. Citește capitolele esențiale din cărți, scanează rapid slide-urile, dar învață doar ceea ce trebuie. Nu te supraîncărca!

 

5. Răspunde la întrebări doar atunci când ai ceva de spus.

Toți avem sau am avut acel coleg care vorbea non-stop la toate seminariile, dar de fapt nu spunea nimic relevant. Profesorii în general nu sunt impresionați de astfel de intervenții. Pe de altă parte, încearcă să pui întrebări inteligente, să completezi cu exemple sau să îți oferi opinia atunci când ești sigur de ea. Fii activ, dar cu măsură. Doar așa vei primi punctele în plus pentru activitate.

 

Voi care credeți că sunt cele mai eficiente metode de a deveni un student bun?

 

Sursa foto : buscas-escuela.blogspot.com

Isabela Latiș

Absolventă a facultății de Jurnalism, content writer la CampusCluj.ro, pasionată de fashion, publicitate și mediul online. Ador călătoriile, fotografia și cărțile bune.

Website www.bloggerissa.com

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.