4 motive pentru care sa alegi un voluntariat

Scris de 

Nu uitați să profitați din plin de studenție, să vă implicați în cât mai multe proiecte și să faceți totul cu devotament! Voluntariatul a devenit aproape o cerință obligatorie în CV-ul fiecărui tânăr. Departe de a fi însă o obligație ori o corvoadă, voluntariatul poate fi o activitate plăcută cu o mulțime de avantaje. Campuscluj.ro îți spune cinci dintre ele.

1. Voluntariatul te ajută să devii mai organizat  

Voluntariatul, atunci când este realizat în paralel cu cursurile de la facultate și un eventual job, te obligă să îți gestionezi mai bine timpul și, în consecință, să devii mult mai bine organizat. Nu de alta, dar având atât de multe pe cap, vei descoperi în scurt timp că singura metodă de a reuși să le faci pe toate - și bine! - este să te organizezi eficient. Iar această calitate îți va servi de-a lungul întregii vieți, atât în carieră, cât și pe plan personal.  

 

2. Voluntariatul îți dă șansa de a te autoevalua  

Voluntariatul îți oferă o reală șansă de a-ți afla și testa limitele. Evaluarea de acest tip îți va folosi pe toate planurile vieții, întrucât te va învăța să accepți că sunt anumite lucruri pe care nu le poți face (cel puțin nu în anumite circumstanțe - cum ar fi pe cont propriu), dar, pe de altă parte, ca ești capabil de mult mai multe decât credeai la început.   Voluntariatul te ajută să accepți și criticile constructive și să iei tot ce este mai bun din ele.  

 

3. Voluntariatul te învață ce înseamnă competiția productivă  

Implicarea în proiecte de voluntariat te ajută să îți dezvolți ambiția de a progresa, creând o competiție benefică între tine și colegii cu care lucrezi. Tot voluntariatul îți oferă șansa de a intra intr-o competiție cu tine însuți - una care, la rândul ei, te ajută să evoluezi atât pe plan personal, cât și în carieră.  

 

4. Voluntariatul te ajută să faci primii pași în carieră  

Te numeri printre studenții care fac voluntariat? Atunci află că și viitoarea ta carieră are de câștigat - indiferent dacă activitatea ta benevolă este în domeniul în care te specializezi sau nu. Voluntariatul dă excelent în CV: îi demonstrează angajatorului că ești independent, că ai inițiativă și că ești interesat să te dezvolți.   Iar dacă alegi să faci voluntariat într-un domeniu în care vrei să faci cariera, cu atât mai bine: activitățile de acest tip se contabilizează ca experiență!

 

 

Sursa: studentie.ro

Sursa foto: shileche.wordpress.com

Rada Bogdan

Sunt Content Writer la Campuscluj.ro. Iubesc distracția și dansul. Ador ciocolata și ceaiul verde și îmi plac la nebunie comediile.

Lasă un comentariu

Cum sa alegi cel mai bun aspirator robot pentru locuinta ta?

Recomandare

Fose septice la cel mai bun pret.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.