Sunt puse la bataie 100 de burse pentru Rome Model United Nations

Scris de 

30 000 de tineri vor participa între 5 şi 8 martie 2016, la Roma, la Festivalul de Cariere Internaţionale, reunind o serie de evenimente de tineret sub motto-ul Tineret, Angajare şi Internaţionalizare, ultimele fiind şi temele abordate de festival. Cele patru zile de festival vor cuprinde workshopuri, dar şi trei simulări deschise tinerilor din întreaga lume: Rome Model United Nations, Rome Business Game, Rome Press Game.

 

Rome Model United Nations (RomeMUN) este una dintre cele mai mari simulări ale procesului decizional şi/sau deliberativ din cadrul diferitelor organisme ale Naţiunilor Unite. Participanţii vor reprezenta cele 193 de state din sistemul onusian, grupaţi în delegaţii, şi, folosind instrumentele diplomaţiei bilaterale şi multilaterale, vor încerca să treacă rezoluţiile şi amendamentele în avantajul acestora. Cele 193 de delegaţii reprezentate vor fi compuse din minim 2 şi maxim 14 membri (depinzând de numărul de comitete în care un stat este prezent), fiind organizate 7 comisii (reprezetând 7 organisme simulate din sistemul Naţiunilor Unite).

 

RomeMUN facilitează învăţarea regulilor de procedură prin intermediul fazei de pregătire didactică organizate înaintea conferinţei. În cadrul acestei etape, participanţii vor primi materiale didactice, vor avea posibilitatea să interacţioneze cu colegii acestora şi cu oficialii conferinţei prin intermediul unui forum online, primind totodată şi training pe aspectele esenţiale ale aplicaţiei: reguli de procedură, subiectele de pe agendă, elemente de construire a discursului şi vorbit în public.

 

Tema sub care se va desfăşura ediţia a VII-a a Rome Model United Nations este YOUTH FACING FUTURE GLOBAL CHALLENGES, adunând 2 000 de studenţi din diferite colţuri ale lumii în cadrul comisiilor următoare:

  • DISEC – General Assembly – Disarmament and International Security;
  • UNHCR – United Nations High Commissioner for Refugees;
  • FAO – Food and Agriculture Organization;
  • SC – Security Council;
  • ECOSOC – Economic and Social Council;
  • UN Women – United Nations Entity for Gender Equality and the Empowerment of Women;
  • CPCCJ – Commission on Crime Prevention and Criminal Justice.

 

Rome Model United Nations se va desfăşura în limba engleză, fiind recomandat studenţilor din domeniul relaţiilor internaţionale, ştiinţe politice, drept, dezvoltare internaţională şi altor tineri pasionaţi de arta diplomaţiei şi negocierii.

 

Costul participării la Rome Model United Nations (pentru înscrierile până pe 19 decembrie 2015) este de 250 de euro, incluzând participarea la sesiunile de conferinţă, materiale de pregătire, acces la forumul online, trei întâlniri pregătitoare online de către trei ore, kitul delegatului, prânzul pentru cele patru zile de conferinţă şi certificatul de participare. Delegaţiile de peste şase persoane au o reducere de 20 de euro/persoană.

 

Burse pentru studenţii internaţionali

Asociaţia Giovani nel Mondo, încercând să promoveze avantajele oferite studenţilor de astfel de experienţe internaţionale, va acorda 100 de burse celor mai merituoşi studenţi internaţionali, permiţându-le să participe gratuit (transportul nu este inclus). Aplicaţiile pentru acestea se depun până pe 12 decembrie, selecţia făcându-se în urma unui amplu proces.

 

Informaţii suplimentare

Pentru mai multe detalii despre Rome Model United Nations, Rome Business Games sau Rome Press Game, se poate accesa site-ul RomeMUN.org sau se poate trimite un e-mail la  Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. / Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

 

Sursa: edu-news.ro

Raisa Iosif

Studentă a Facultății de Drept și absolventă a celei de Științe politice, nu pot funcționa fără cafea și fără a fi mereu ocupată. Sunt fană înrăită a serialelor și ador mâncarea chinezească.

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.