Universitatea Jagiellona din Cracovia ofera burse de studiu pentru cercetatori si doctoranzi

Scris de 

Universitatea Jagiellonă din Cracovia anunţă deschiderea perioadei de înscriere la burse de studii pentru cercetători sau doctoranzi din ţările Europei Centrale şi de Est, din ţările fostei Uniuni Sovietice şi ţările balcanice. Cererile pot fi depuse până la data de 10 septembrie 2015.

Bursele sunt acordate din Fondul „Regina Hedviga”, susţinut exclusiv de donatori. Acest fond a fost creat în memoria reginei Poloniei Hedviga de Anjou (1373-1399), care şi-a donat întreaga avere lucrărilor de renovare a Academiei din Cracovia. Scopul acestui Fond este de a sprijini cercetătorii şi doctoranzii din ţările Europei Centrale şi de Est, precum şi din ţările fostei Uniuni Sovietice şi ţările balcanice, care îşi vor realiza proiectele de cercetare la Cracovia. Creatorii Fondului au speranţa că această iniţiativă va consolida legăturile şi schimbul de experienţă între oamenii de ştiinţă din această parte a Europei, iar Cracovia şi Universitatea vor deveni un centru de cercetare recunoscut în estul şi sudul Europei. Din anul 1999 şi până în prezent au fost acordate peste 880 de burse pentru beneficiari din 21 de ţări.

 

Bursa este în valoare de 1500 zloţi pe lună (aprox. 350 euro), fiecărui bursier oferindu-i-se cazare gratuită în cameră dublă, într-un cămin studenţesc, şi servicii de îngrijire medicală pe perioada şederii. Bursa poate dura între 1 şi 6 luni, în funcţie de proiectul depus, în perioada octombrie 2015-iunie 2016.

 

Data limită de depunere a cererilor este 10 septembrie 2015. Rezultatele concursului vor fi anunţate până la sfârşitul lunii septembrie.

 

Informaţii detaliate, precum şi o listă cu documentele necesare şi adresa la care trebuie trimise sunt disponibile în limba engleză pe site-ul:http://www.promocja.uj.edu.pl/en_GB/fundusze-stypendialne-uj/krolowa-jadwiga

 

Sursa: edu-news.ro

Raisa Iosif

Studentă a Facultății de Drept și absolventă a celei de Științe politice, nu pot funcționa fără cafea și fără a fi mereu ocupată. Sunt fană înrăită a serialelor și ador mâncarea chinezească.

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.