De ce sa studiem in strainatate?

Scris de 

Studenția însăși se definește prin experiențe noi și lucruri care te modelează și te pregătesc pentru viață. Șansele studierii în străinătate s-au apropiat din ce în ce mai mult de studenții români prin intermediul numărului mare de oferte Erasmus și nu numai care ne sunt puse la dispoziție. Tot ce trebuie să facem este să ne luăm examenele, să tragem aer în piept și să mergem la un interviu. Rezultatele acestui curaj se pot dovedi vitale pentru viitorul nostru. De ce să studiezi în străinătate? Poate te-ai gândit de multe ori cum ar suna răspunsul la această întrebare, însă temerile sau comoditatea te-au împiedicat să oferi un răspuns concis și obiectiv. Ei bine, Campuscluj.ro te ajută și de data aceasta:

 

Experimentezi!

Studiul în străinătate îți oferă șansa cunoașterii unei alte lumi, vei afla o mulțime de lucruri despre cultura țării în care vei merge, vei afla cum gândesc alți oameni, ce mănâncă ei sau ce obiceiuri și tradiții le colorează națiunea. Vei învăța să primești întreaga lume din alt unghi și vei ști că nu ai trăit degeaba, că ai călătorit și ți-ai lărgit orizonturile.

 

Consolidezi cunoașterea unei limbi străine!

Știm cu toții că învățatul unei limbi cu hârtia și creionul în mână, tocind verbe neregulate și declinări greoaie nu se compară cu vorbirea limbii respective, în mediul ei natural, cu oameni care o stăpânesc perfect. Chiar dacă vei avea probleme la început și vei simți nevoia să cari dicționarul după tine de fiecare dată când îți părăsești camera de cămin, vei vedea că în mai puțin de o lună te vei trezi vorbind limba respectivă fără să realizezi.

 

Vei învăța ce înseamnă cu adevărat responsabilitatea!

E adevărat că ai experimentat și în studenție povara responsabilității și a gestionării banilor, însă de data aceasta, situația devine și mai dificilă. La mii de kilometri depărtare nu va mai fi atât de ușor să primește bani de la părinți cât ai zice pește dacă te afli în impas. Va trebui să înveți să planifici fiecare bănuț și să înveți să fii responsabil!

 

Vei rămâne cu prieteni buni!

Chiar dacă pare greu de crezut la început, studiul în străinătate leagă prietenii deosebite care se vor păstra de-a lungul timpului fie și prin intermediul Facebook-ului sau al e-mailului. Faptul că vorbiți limbi diferite și aveți naționalități distincte nu te va împiedica să găsești în colegii tăi străini calități nemaipomenite care să te facă să-i iubești încă din primele clipe.

 

Îți vei îmbogăți CV-ul cu încă o experiență!

Nu mai este un secret faptul că trăim într-o societate multiculturală, într-o țară îndrăgostită de tot ceea e nou sau cosmopolit. Un semestru de studiu în străinătate va spune foarte multe lucruri despre tine viitorului tău angajator precum faptul că ești curajos, deștept, descurcăreț și sociabil. Exact ceea ce va vrea să audă.

 

Dacă ai ocazia, nu rata să studiezi în străinătate! Fă economii o vară, pune bursa deoparte și roagă părinții să te susțină! Ai doar avantaje de partea ta!

 

Sursa foto: onestep4ward.com

Rada Bogdan

Sunt Content Writer la Campuscluj.ro. Iubesc distracția și dansul. Ador ciocolata și ceaiul verde și îmi plac la nebunie comediile.

Lasă un comentariu

Cum sa alegi cel mai bun aspirator robot pentru locuinta ta?

Recomandare

Fose septice la cel mai bun pret.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook