China provoaca cresterea brusca a pretului prin cererea de lemn de origine franceza

Scris de 

Profesionistii francezi au tras un semnal de alarma din cauza acestei cresteri subite a pretului pentru lemn de origine franceza. In China, padurile sunt din ce in ce mai protejate, mai ales avand in vedere marile probleme de mediu si determinarea autoritatilor in rezolvarea poluarii. In masura in care chinezii exporta multe produse catre Franta, nu ii costa prea mult sa umple containere cu lemn pentru a face itinerariul invers. Fenomenul nu este nou, insa se amplifica. Inainte, acest lucru nu viza decat lemnul de fag, dar dupa doi sau trei ani, este vizat si lemnul de stejar sau pin. O parte din acest lemn revine in Franta sub forma de parchet, care se vinde la un pret bun.

In 2013,  900 000 m cubi de busteni au fost exportati catre China. Cu toate acestea, este greu de stabilit o cifra exacta din cauza intermediarilor: importatori belgieni, traderi nemti, proprietari forestieri francezi, etc. In realitate, ar putea fi vorba despre cantitati mai mari.

 

Preturile au crescut la nivel global cu 20 /  30 %. Astazi, nu mai exista o cantitate suficienta de lemn pentru a mentine productia fabricilor franceze de cherestea care se aprovizioneaza cu lemn brut pe care il prelucreaza.

 

O masura care poate fi luata in acest caz poate fi crearea unor conditii pentru a obtine certificate fitosanitare. De asemenea, s-ar putea impune ca lemnul sa fie cojit inaintea exportului.

 

Sursa foto : newsnetz.ch

Adm

The Big Boss

Lasă un comentariu

Cum sa alegi cel mai bun aspirator robot pentru locuinta ta?

Recomandare

Fose septice la cel mai bun pret.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook