Credit bancar pentru studenti

Scris de 

Nu multe au fost ocaziile în care ai simțit, ca student, lipsa banilor. Variantele pentru obținerea unei sume sunt minime, iar majoritatea sunt bazate pe împrumuturi de durată scurtă, venite din buzunarul colegilor de facultate sau a rudelor. Cu trecerea timpului, lucrurile au evoluat și problemele financiare  pot deveni, incetul cu incetul, de domeniul trecutului.  În prezent, studenții care nu își pot găsi un serviciu în timpul facultății pot acum apela la un credit bancar. Cum este posibil acest lucru? Cu toate că băncile nu se înghesuie în oferte de acest gen, există totuși posibilitatea ca un student să ceară și să obțină un credit.

 

Așadar, studentului i se pun la dispoziție credite speciale, care îl pot ajuta la plata studiilor. Pe lângă aceste credite speciale, studentului i se oferă posibilitatea de a opta și pentru credite ce pot folosite în scopul cheltuielilor de zi cu zi, a manualelor cerute în timpul anilor universitari sau, de ce nu, a plîții chiriei.

 

Astfel de credite pentru studenți pot cere dovada unui venit din partea studentului. Nu este si cazul BRD-ului. Aici nu se cere o dovadă a venitului din partea studentului, însă este necesara prezentarea unuia sau mai multor co-debitori care îți pot dovedi veniturile. O dată prezentați și îndeplinite restul cerințelor, dosarul poate merge spre verificare, urmând ca studentul să primească răspunsul din partea băncii.

 

Rambursarea creditului (dobânda si comisioanele)  se poate efectua într-o perioada de până la doi ani (perioada de grație). Imediat după sfârșitul perioadei de grație, începe și procesul de rambursare a creditului.  Acesta poate începe chiar și după angajarea propriu-zisă a absolventului, fapt ce îi face acestuia mai ușoară plata împrumutului bancar.

 

Pe lângă creditele pentru cheltuielile de zi cu zi sau cele pentru plata studiilor, pachetul mai conține și un credit special pentru cheltuieli ca taxe, drum sau bani de cheltuială necesari în programele universitare ce implică deplasarea studenților în străinătate.

Sursa foto: studentopress.com 

Larisa Lacatus

Sunt stundetă a Facultății de Asistență Socială. Îmi place să fiu înconjurată de oameni de la care am ce învăța. Iubesc romanele polițiste și ciocolata amăruie.

Lasă un comentariu

Cum sa alegi cel mai bun aspirator robot pentru locuinta ta?

Recomandare

Fose septice la cel mai bun pret.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook