23 de studenti din 16 tari in cadrul cursului de vara “​Creating the HealthTech of Tomorrow​”

Scris de 

Dorința de inovație și pasiunea pentru inginerie medicală unește în perioada 9-18 iulie, 23 de studenți din 16 țări în cadrul cursului de vară “​Creating the HealthTech of Tomorrow​” organizat de BEST Cluj-Napoca, în colaborare cu Universitatea Tehnică.

 

În cadrul acestui curs, participanții vor învăța despre tehnologia folosită în domeniul medical și despre pașii necesari în vederea creării unui aparat medical. Organizația studențească BEST susține cursuri de sezon în toată Europa, de patru ori pe an: iarnă, primăvară, vară, toamnă. Mediul internațional îi ajută să înțeleagă diversitatea culturală și să își depășească limitele. Pe scurt, participanții la un astfel de curs vor avea parte de vizite la companii, centre de cercetare, linii de producție, studii de caz dar și de experiențe unice alături de alți studenți din diferite colțuri ale Europei.

 

Evenimentul va începe luni, 9 iulie, cu deschiderea oficială a cursului ce va avea loc în una din sălile Universității Tehnice, zi în care se vor stabili temele proiectelor și împărțirea echipelor. Participanții vor avea parte de un training de Teamwork menit să îi ajute pe parcursul activităților academice, precum și de activități de cunoaștere care au ca scop formarea legăturilor și facilitarea comunicării între participanți și voluntarii organizației. În zilele următoare vor participa atât la cursuri, cât și la activități sociale. Studenții vor avea parte și de o zi românească, în cadrul căreia vor avea oportunitatea de a învăța cuvinte de bază din limba română și de a gusta preparate din bucătăria românească tradițională.

 

Pentru a oferi o perspectivă completă a ceea ce se întâmplă în domeniu, pe lângă orele de curs și laborator, participanții vor face vizite la companii renumite din zona Clujului. În weekendul 14-15 iulie va avea loc o activitate în aer liber, unde participanții vor putea să cunoască împrejurimile orașului.

 

Grupul local BEST Cluj-Napoca este format din voluntari din cadrul Universității Tehnice din Cluj-Napoca, un grup de tineri entuziaști cu viziuni îndrăznețe, extrem de motivați să învețe ce înseamnă munca în echipă, managementul unui proiect sau dezvoltarea unor abilități complementare studiilor universitare. Scopul organizației este de a promova diversitatea și de a ajuta studenții europeni de profil tehnic să dobândească o gândire internațională, prin înțelegerea mai bună a culturilor europene.

 

Citeste si:

---> Studentii UTCN au urcat pe podium din nou la “Seismic Design Competition”

---> Florestiul este primul loc din Europa in care a fost testata o retea 5G

Raisa Iosif

Studentă a Facultății de Drept și absolventă a celei de Științe politice, nu pot funcționa fără cafea și fără a fi mereu ocupată. Sunt fană înrăită a serialelor și ador mâncarea chinezească.

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.