Lucian Blaga va fi omagiat in cadrul expozitiei „Ferestre colorate”

Scris de  Mai 04, 2015

Galeria „Paul Sima” a Universității Babeș-Bolyai găzduiește în luna mai cea de a patra expoziție de artă. De această dată va expune artistul sibian Ion Constantinescu, care prin lucrările sale de ulei pe pânză, pastel și sculptură ne propune o reîntoarcere în timp cu 120 de ani, pentru a celebra momentul nașterii marelui poet ardelean Lucian Blaga.

Vernisajul expoziției  „Ferestre Colorate” va avea loc luni, 4 mai ora, 13.00, la galeria Paul Sima aflată în incinta Colegiului Academic al UBB (str. E. de Martonne nr.1). Expoziția va putea fi vizitată gratuit în perioada 4 – 29 mai 2015, de luni până vineri în intervalul orar 11.00-13.00.

 

Ion Constantinescu s-a născut în 26 septembrie 1962,  în localiatea Călimănești, județul Vâlcea. Este membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România, filiala Sibiu. Opera sa artistică include lucrări de pictură, sculptură, gravură și pastel, având numeroase participări la expoziții personale și de grup naționale și internaționale, la saloane de artă și tabere de creație. Multe din lucrările sale se află în prezent în colecții publice și private din întreaga lume.

 

În expoziția „Ferestre Colorate”, prin lucrări ca “Luntrașul” sau ”Mirabila sămânță”, artistul Ion Constantinescu  va  conduce publicul clujean prin fascinanta lume a poeziei lui Blaga, culorile pastelate ale pânzelor sale sugerând universul diafan al creației marelui poet.

 

Sursa: news.ubbcluj.ro

Raisa Iosif

Studentă a Facultății de Drept și absolventă a celei de Științe politice, nu pot funcționa fără cafea și fără a fi mereu ocupată. Sunt fană înrăită a serialelor și ador mâncarea chinezească.

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.