Tinerii clujeni voteaza pentru Premiile Academiei Europene de Film

Scris de 

Clujul intră în echipa selectă a orașelor europene care își vor da votul, în 11 mai, pentru cel mai bun film dintre cele nominalizate pentru trofeul EFA Young Audience Award. Evenimentul îi va avea în prim-plan pe tinerii cinefili clujeni, care vor completa juriul competiției și vor delibera împreună cu ceilalți membri din orașele invitate de către Academia Europenă de Film (EFA) să ia parte la acest concept. Aflat la cea de a III-a ediție, EFA Young Audience Award se va desfășura în cadrul Young Audience Film Day și va fi organizat de cinema Victoria, EducaTIFF și Casa TIFF.

Academia Europeană de Film (EFA) a fost fondată în 1998 iar, în prezent, reunește peste 3000 de profesioniști din industria filmului european. Organizația are ca principal scop promovarea culturii cinematografice europene, pentru toate tipurile de audiență, inclusiv, cum e cazul acestui proiect, în rândul publicului foarte tânăr. Viziunea academiei este de a extinde proiectul Young Audience Film Day la nivelul întregii Europe și să sprijine educația cinematografică a tinerilor promovând filmele și regizorii europeni. Win Wenders, regizor și președinte al EFA, a fost prezent, în 2010, la Cluj, unde și-a prezentat în cadrul TIFF una dintre cele mai premiate producții, filmul „Pina”.

 

La ediția din acest an, singurele orașe participante in program sunt: Belgrad, Bratislava, Budapesta, Erfurt, Londra, Plzen, Riga, Sofia, Tbilisi, Torino, Wroclaw și Cluj-Napoca

 

Clujul este deja cunoscut ca un oraș al cinefililor, iar invitația Academiei Europene de Film de a ne implica în proiectul Young Audience Award confirmă acest lucru. Tinerii pasionați de film vor avea ocazia să treacă, de această dată, dincolo de funcția spectatorului și să decidă singuri asupra calității unor filme, în urma unor analize individuale. Acest nou concept vine în susținerea EducaTIFF, un program pe care l-am inițiat acum cinci ani din dorința de a stimula învăţarea şi percepţia critică a copiilor, încurajându-i, în același timp, să folosească filmul ca sprijin pentru propria creativitate”, a spus Cristian Hordila, manager Festivalul International de Film Transilvania.

Tudor P.

Pasionat de webdesign si seo. Project Manager la www.campuscluj.ro

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.