Aproximativ 6.000 de tineri s-au inscris la UT vara aceasta

Scris de 

Aproape 6.000 de tineri s-au înscris la examenul de admitere pentru anul universitar 2016-2017 la Universitatea Tehnică (UTCN) din Cluj-Napoca.  Mai exact, s-au înscris un număr de 5.908 candidați la învățământul de licență, dintre care 5.738 sunt pentru locurile de la buget.

 

Pentru admitere 2016, la învățământul de licență, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca a scos la concurs 3.200 de locuri la buget și 2.300 de locuri cu taxă pentru cele 99 de programe de studii în limba română, precum și în limbile engleză și germană. Specializările cu cel mai mare număr de candidați au fost inginerie electronică, telecomunicații și tehnologii informaționale, unde au fost depuse 1.184 dosare pe cele 234 locuri, adică în medie cinci candidați pentru fiecare poziție.

 

Și la inginerie medicală a fost înghesuială - 174 candidați pe 35 de locuri, adică aproape 5 pe loc, calculatoare și tehnologia informației - 1.003 candidați pe cele 267 locuri, adică aproape patru pe loc, arhitectură - 228 candidați pe 80 de locuri, urmate de specializări cu peste 2 candidați pe un loc - autovehicule rutiere, robotică, automatică și informatică aplicată, măsurători terestre și cadastru.

 

Sursa: ziuadecj.realitatea.net

Raisa Iosif

Studentă a Facultății de Drept și absolventă a celei de Științe politice, nu pot funcționa fără cafea și fără a fi mereu ocupată. Sunt fană înrăită a serialelor și ador mâncarea chinezească.

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.