Ce laptop ar trebui sa alegi: MacBook sau PC?

Scris de 

Nu mai este mult și începe facultatea și te gândești să îți cumperi un laptop nou. Doar că nu știi prea bine ce ar trebui să alegi. Majoritatea studenților au, totuși, două mari opțiuni: Macbook sau PC. 

Acum ar trebui să te gândești în ce domeniu vei studia și ce așteptări ai de la laptopul respectiv. Deși prețul și specificațiile tehnice sunt esențiale în alegerea unui laptop, nu vom discuta despre asta (în primul rând pentru că nu sunt chiar un guru al gadgeturilor).

 

Totuși, există anumite motive pentru care ar trebui să alegi una dintre aceste variante.

 

De ce Macbook?

Dacă ești student la Comunicare, la Litere, vrei să devii scriitor sau jurnalist, ai de redactat numeroase articole, eseuri sau lucrări, ar trebui să îți iei un MacBook. Asta pentru că tastatura celor de la Apple este mai prietenoasă (se pare că ar fi mult mai ușor de tastat; în plus, are un sistem de luminare al tastaturii pe timpul nopții - vești bune pentru cei cărora inspirația le vine mai ales noaptea târziu).

 

Dacă ești artist, interfața unui MacBook este perfectă pentru tine - și aici mă refer la cei care fac muzică, video-editori, fotografi sau grafic designeri. Asta deoarece display-ul , rezoluția, culorile, luminozitatea sunt foarte importante, iar Apple conduce detașat în acest caz.

 

De asemenea, s-a dovedit că există șanse mult mai mici să ai viruși pe un Mac, spre deosebire de laptopurile PC. Deci pentru navigarea web, un Macbook este mult mai sigur. Și să nu uităm de design! Produsele celor de la Apple arată foarte bine, sunt moderne, elegante.

 

De ce PC?

Programatorii vor alege clasicul PC pentru că cei mai mulți oameni încă folosesc sistemul de operare Windows; în plus, PC-ul le dă mai multă libertate în elaborarea unui software. Cei de la Medicină sau Științe Economice ar putea avea nevoie să lucreze în baze de date complexe, să utilizeze programe specifice domeniului lor de activitate (de exemplu, programe de contabilitate, aplicații bancare, software medical, etc), iar multe dintre ele sunt disponibile momentan doar pentru Windows.

 

Alte motive pentru care ar trebui să alegi un PC: este foarte ușor de folosit; s-ar putea ca la unele cursuri să fii nevoit să îți instalezi un anumit program sau să utilizezi un anumit software care nu este compatibil cu Mac.

 

Important este să alegi în funcție de nevoile tale, să te gândești bine pentru ce îl vei folosi și să alegi produsul, nu brandul.

 

Mult succes!

 

Sursa foto: wikispaces.com

Isabela Latiș

Absolventă a facultății de Jurnalism, content writer la CampusCluj.ro, pasionată de fashion, publicitate și mediul online. Ador călătoriile, fotografia și cărțile bune.

Website www.bloggerissa.com

3 comentarii

 • Isabela
  Link la comentariu Isabela Vineri, 08 Noiembrie 2013 14:41

  Filip, dar te rog să îmi dai tu câteva exemple, dacă tot arunci cu noroi în articolul meu. Mă bucur că scrii "devi" cu un singur "i" şi totuşi nu poţi să argumentezi de ce e un articol atât de prost. Erau câteva indicaţii, sugestii, nu am scris nicăieri ce ai zis tu. O zi bună!

 • Filip
  Link la comentariu Filip Joi, 07 Noiembrie 2013 19:21

  Nu am mai citit de mult un articol atat de prost. Adevaratii programatori nici nu stiu ce e ala Windows. Alegi Macbook pentru ca vrei sa devi poet? Cele mai proaste exemple, baby :)

 • Bee
  Link la comentariu Bee Joi, 05 Septembrie 2013 15:18

  Să nu uităm că un Mac e foarte, foarte scump. Însă, legat de compatibilitate, am auzit că dacă pui Windows 8, merge brici.

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.