8 feluri in care ne ucidem dezvoltarea mentala

Scris de 

Studenția ar trebui să fie perioada în care să definim în proprii noștri termeni cuvântul ,,experiență”, momentele în care noul să facă parte din rutina noastră și ineditul să ne însoțească mereu. Însă mulți dintre noi alegem să ne complacem într-un program rigid, să rămânem doar la nivelul cursurilor și să nu ne bucurăm de studenție la adevăratele ei standarde. De cele mai multe ori, nu ne trăim punctele culminante din povestea studenției noastre și acest lucru este o greșeală. Așa că azi îți spunem cum să NU faci asta. Fii mereu altfel decât ceilalți și nu lăsa monotonia să-ți definească viața!

1. Declarația “Acest lucru este plictisitor”

Această frază ucide curiozitatea care este una dintre cele mai importante stimulente ale interesului cognitiv. Ceea ce azi pare inutil, mâine ar putea deveni o ușă deschisă pentru noi oportunități.

 

2. Monotonia consumului de informații

De exemplu, citirea acelorași bloguri, forumuri, acelorași autori, vizionarea acelorași programe, comunicarea cu aceiași oameni, etc. Mărește-ți cercul de interese, nu stagna! La urma urmei, studenția este perioada în care ar trebui să fii bombardat din toate părțile cu informații și lucruri noi.

 

3. Găsirea căilor ușoare

Nu ne place să ne deranjam – păcat. Situațiile complexe necesită atenție maximă, prin urmare, există posibilitatea de a dezvolta capacitățile creierului.

 

4. Lipsa de ambiție

Daca te convingi că „ai obținut cele mai bune rezultate”, dezvoltarea se va opri automat. Evită această capcană a gândirii. Mergi mai departe, dorind mai mult, mereu și mereu!

 

5. Lipsa de întrebări

De îndată ce te oprești din a intreba “de ce”, ești în pericol de a cădea într-o rutină. Întreabă mereu, „de ce” și „pentru ce”. Cel care se supune imprudent circumstanțelor, mai devreme sau mai târziu, devine limitat.

 

6. Lipsa de rezistență

Nu este bine să fii înconjurat de oameni care sunt de acord cu tine întotdeauna. Această atmosferă poate fi utilă pentru stima de sine și liniștea sufletească, dar nu și pentru dezvoltarea mentală. Într-o dispută se naște adevărul, iar varietatea de contradicții nu te va lăsa sa te plictisești.

 

7. Refuzul la pretenții

Se întâmplă ca suferind o nereușită, să nu îți permiți să visezi la mai mult. Treci peste frică, pentru că altfel eșecul va rămâne cu tine. Dorințele mici reprezintă victorii mici, ele nu aduc satisfacții.

 

8. Lipsa unor modele

Deseori nu putem determina pentru propria persoana scara noastră de îmbunătățire. Este ușor de făcut, concentrându-te asupra altor persoane. Cineva citește mult, cineva este erudit, cineva este captivat de idei – aproape în fiecare persoana putem găsi o caracteristică specială, care este demnă de respectat și la care se poate aspira.

 

Sursa: nuaisacrezi.ro

Sura foto: eroglamour.com

Rada Bogdan

Sunt Content Writer la Campuscluj.ro. Iubesc distracția și dansul. Ador ciocolata și ceaiul verde și îmi plac la nebunie comediile.

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.