Doctorand de la USAMV selectionat pentru a participa la concursul organizat de Oficiul European de Brevete

Scris de 

A treia oară în doar câteva zile când aflăm de rezultatele minunate ale colegilor noștri. Încă un motiv să fim încântați de statutul nostru de studenți clujeni. Un doctorand de la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară (USAMV) din Cluj-Napoca, Oana Lelia Pop, a fost selecţionat de Oficiului de Stat pentru Invenţii şi Mărci (OSIM) să participe la concursul organizat de Oficiul European de Brevete (EPO), cu ocazia aniversării a 40 de ani de la semnarea Convenţiei Brevetului European.

Pentru selecţia naţională de la Bucureşti au fost înscrise 22 de lucrări, care au fost analizate de un juriu format din specialişti ai OSIM. Oana Lelia Pop a intrat în competiţie cu proiectul intitulat "Microsfere - suport pentru celulele probiotice în iaurt şi alte produse lactate".

 

În etapa a doua a concursului, organizată de EPO, proiectele trimise de fiecare ţară vor fi evaluate de un juriu internaţional. Cinci câştigători din această etapă vor fi invitaţi la Munchen, pe data de 17 octombrie, pentru a participa la ceremonia de premiere. Cu acest prilej, ei îşi vor prezenta proiectele lor de cercetare.

 

Fiecărui câştigător i se va acorda un premiu în valoare de 5.000 de euro. EPO va suporta, de asemenea, cheltuielile de călătorie şi costurile de cazare.

 

Sursa: edumanager.com

Sursa foto: ziar.com

 

Rada Bogdan

Sunt Content Writer la Campuscluj.ro. Iubesc distracția și dansul. Ador ciocolata și ceaiul verde și îmi plac la nebunie comediile.

Lasă un comentariu

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.