Cum alegem o masina de spalat cu uscator

Scris de 

O masina de spalat cu uscator inglobeaza intr-un singur aparat electrocasnic doua aparate diferite: masina de spalat si uscator de rufe. Este o investitie mai rentabila decat daca le-ai cumpara separat, nu doar din punct de vedere financiar, cat si din punct de vedere al spatiului. In acest articol vom afla de ce o masina de spalat rufe cu functie de uscare este o alegere ideala pentru casa ta.

Cum alegi o masina de spalat cu uscator?

Pentru masina de spalat trebuie sa iei in calcul urmatoarele caracteristici: numarul de programe, viteze de centrifugare, capacitate, senzori spuma/ incarcare / apa si mai ales filtre. In cazul uscatorului este recomandat sa verifici existenta unui senzor de umiditate / termostat.

Capacitatea

O masina cu o capacitate de 5 kg – 8 kg este o alegere optima pentru majoritatea familiilor. Masinile de generatie noua, au un senzor care seteaza automat apa si detergentul in functie de greutatea rufelor. Asta inseamna un consum mai mic de energie.

Programe si viteze de centrifugare

Cu cat mai multe cu atat mai bine, desi ca si in cazul unei masini normale, vei folosi doar o mica parte din ele. Verifica si  programele uscatorului  – pentru a fi potrivite tuturor tesaturilor: bumbac, haine „sensibile”, jeans, sport sau lana.

Consum de energie

Consumul afisat pe masinile de spalat este obtinut in conditii de “laborator” sa spunem asa, adica la o medie de 1-2 spalari pe luna. Din acest motiv consumul poate fi mai mare sau mai mic decat media obtinuta de producator. Oricum, recomandam sa va orientati spre clase de consum de minim Clasa A.

Nivelul de zgomot (dB)

Nivelul de zgomot, expirat in dB este si el important in alegerea unei masini de spalat cu uscator. Nivelul de zgomot maxim (de obicei cand se storc hainele) nu ar trebui sa fie mai mare de 70 dB. Pentru a mai estompa din sunet, puteti inchide usile care va separa de masina de spalat. 

Senzor de umiditate sau termostatul

Pentru a se opri la timp uscatoarele folosesc un termostat intern sau un senzor de umiditate, ce le atentioneaza / le opresc in momentul in care hainele sunt uscate.

Diferente mici de pret fata de o masina fara uscator

Chiar daca este un aparat 2 in 1 si scoate rufele aproape gata sa fie purtate, diferentele de pret intre o masina cu uscator si una fara este destul de mica. Evident depinde foarte mult si de functionalitati dar preturile incep de la 1300 lei.

Tudor P.

Pasionat de webdesign si seo. Project Manager la www.campuscluj.ro

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.