„Noaptea cercetatorilor iti provoaca mintea!” si va avea loc maine

Scris de  Sep 24, 2015

Cercetătorii invită publicul larg să păşească în universul ştiinţific la Noaptea Cercetătorilor 2015, eveniment care va avea loc la Cluj-Napoca şi în alte aproximativ 300 de oraşe europene pe 25 septembrie, cu scopul de a populariza ştiinţa şi învăţarea distractivă.


Centrele oraşelor București, Cluj, Craiova, Iași, Sibiu, Timișoara precum și altor 13 locații din România vor găzdui experimente inedite, prezentări ştiinţifice, activităţi educative pentru copii, concursuri şi multe alte activităţi distractive.

 

În Cluj-Napoca, cercetători din diferite domenii, ingineri, exploratori şi inventatori îi aşteaptă pe pasionaţii de ştiinţă de toate vârstele la Parcul Central (Zona Casino) în ultima vineri a lunii septembrie începând cu ora 16:00. Programul detaliat pentru fiecare oraș în parte poate fi găsit pe www.noapteacercetatorilor.eu.

 

De la mic la mare, copii, părinţi, bunici, elevi sau studenţi şi adulţi sunt aşteptaţi împreună cu familia, cu prietenii, cu școala sau chiar şi pe cont propriu, pentru a descoperi diverse discipline științifice, pentru a cunoaşte oamenii de ştiinţă şi nu în ultimul rând pentru a lua parte la activități menite să scoată în evidență atractivitatea unei cariere în cercetare și impactul social deosebit de important pe care îl poate avea aceasta.

 

Pentru aniversarea a 10 ani de Noaptea cercetătorilor, organizatorii pregătesc pe 25 septembrie experimente trăsnite, conferințe fascinante, demonstraţii, prezentarea celor mai recente inovații tehnice, precum și concursuri de testare a inspirației și a creativităţii în universul științific. Elevii, studenţii, chiar şi adulţii vor fi captivaţi de experimente inedite, device de control a PC-ului cu ajutorul gandului, spectacole cu lasere, iluzii optice, levitație, observații astronomice sau prin microscop și alte experimente inedite dar şi prezentări a participanţilor de la concursul FameLab îi așteaptă pe vizitatori.

 

Evenimentul Noaptea Cercetătorilor face parte din calendarul evenimentelor Cluj-Napoca 2015 Capitală Europeană a Tineretului – http://www.cluj2015.eu/events/418-european-researchers-night.html În cadrul evenimentului copiilor li s-au pregătit jocuri distractive şi educative care stimulează creativitatea și gândirea critică, iar adulții sunt aşteptaţi şi ei cu dezbateri și conferințe pe cele mai interesante teme de cercetare contemporane.

 

Noaptea Cercetătorilor face parte din seria de evenimente finanţate de către de către Comisia Europeană prin Programul Cadru de Cercetare și Inovare H2020 (2014 – 2020), acțiunile Marie Sklodowska-Curie, și își propune să arate publicului ce înseamnă să fii cercetător și cât de interesantă poate fi munca de cercetare.

 

Prima ediţie a avut loc în 2005, iar de atunci şi până în prezent evenimentul a atras peste 1,5 milioane de vizitatori. Noaptea Cercetătorilor oferă oamenilor de ştiinţă posibilitatea de a se conecta cu publicul, iar publicului oportunitatea de a descoperi lumea științei și oamenii din spatele experimentelor inedite. Proiectul se adresează minților curioase, de la entuziaști la sceptici, oferind o gamă largă de activități științifice și educaționale. Pentru mai multe informații vizitați www.noapteacercetatorilor.eu,  www.facebook.com/NoapteaCercetatorilor. Pentru a afla mai multe informaţii despre concursuri vizitaţi http://noapteacercetatorilor.eu/concursuri/.

Ultima modificare Joi, 24 Septembrie 2015 17:10
Raisa Iosif

Studentă a Facultății de Drept și absolventă a celei de Științe politice, nu pot funcționa fără cafea și fără a fi mereu ocupată. Sunt fană înrăită a serialelor și ador mâncarea chinezească.

Lasă un comentariu

Cum sa alegi cel mai bun aspirator robot pentru locuinta ta?

Recomandare

Fose septice la cel mai bun pret.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.