EBEC Challenge - o provocare pentru ideile ingineresti @ 15-17 decembrie Cluj Arena

Scris de 

Într-o lume unde oportunitățile sunt tot mai numeroase și orizonturile devin largi pentru mințile deschise, evenimentele care să dezvolte oamenii sunt esențiale. 

EBEC Challenge aflat la ediția cu numărul 10, este o competiție inginerească organizată de voluntarii BEST Cluj-Napoca pentru studenții Universității Tehnice din Cluj-Napoca. Competiția din acest an este realizată cu ajutorul partenerilor Bosch, Porsche Engineering, Emerson, Accenture și Banca Transilvania și va avea loc în perioada 15-17 Decembrie la Cluj Arena.

Această competiție inginerească propune două categorii de concurs - Case Study și Team Design, în funcție de punctele forte ale fiecărei echipe înscrie.

  • Proba de Case Study se rezumă la analizarea și rezolvarea unei probleme din viața de zi cu zi. Se pornește de la contextul descris de organizatori și se dorește dezvoltarea unor soluții ipotetice. La final, echipele trebuie să își spună ideile găsite prin intermediul unei prezentări.
  • În ceea ce privește proba de Team Design, aceasta constă în rezolvarea unei probleme tehnice într-un interval de timp dat. Rezultatul probei este o mașinărie ce trebuie să realizeze anumite acțiuni ca rezolvare la cerințele problemei.  La ambele categorii ale competiției se doresc idei cât mai originale și creative care să surprindă gândirea de inginer, o bună muncă în echipă și dorința de a învăța și încerca ceva nou.

Etapa locală are continuare, cel mai bine clasată echipă pe fiecare probă urmând să meargă la Iași, la etapa regională, unde studenții clujeni vor concura cu studenți din București, Iași, Timișoara, Brașov și Chișinău. Acesta este un alt aspect care face competiția diferită, continuitatea caracteristică propusă de concurs, aspect ce este posibil datorită prezenței organizației BEST în numeroase orașe din România sau din afară.

Despre organizatori

BEST Cluj-Napoca își desfășoară activitatea de 22 de ani, organizând evenimente axate pe competiții inginerești  (EBEC Challenge, Battle Lab Robotica), suport în carieră (JobShop), educație complementară (BEST Training Week) sau cursuri de sezon. Puteți afla mai multe despre organizație de pe site-ul http://bestcj.ro/ sau, pentru a fi la curent cu noutăți constante, pe pagina de Facebook BEST Cluj-Napoca. Revenind la EBEC Challenge, care este cel mai curând eveniment al organizației BEST, va invităm să urmăriți competiția îndeaproape, găsind mai multe informații pe site-ul evenimentului http://ebec.bestcj.ro/.

Tudor P.

Pasionat de webdesign si seo. Project Manager la www.campuscluj.ro

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.