8 lungmetraje in lupta pentru Trofeul Comedy 2015

Scris de  Sep 22, 2015

Opt lungmetraje din opt țări - Malaezia, Ungaria, Franța, Polonia, Australia, Spania, Bulgaria și Marea Britanie - intră anul acesta în cursa pentru trofeele Festivalului Internațional de Film Comedy Cluj (16-25 octombrie 2015). 

Nominalizat la Leopardul de Aur (Festivalul Internațional de Film de la Locarno) și pentru premiul FIPRESCI (Festivalul Internațional de Film de la Hong Kong), filmul malaezian Cei ce salvează lumea (r. Seng Tat Liew, 2014) spune povestea unui grup de bărbați care îl ajută pe Pak Awang să mute o casă abandonată din adâncul junglei în sat, pentru a o oferi cadou de nuntă fiicei sale.

Trailer

Din Ungaria intră în competiția pentru Trofeul Comedy 2015 filmul Din motive inexplicabile (r. Gábor Reisz, 2014). O excursie la Lisabona îl ajută pe un tip tocilar, care se apropie rapid de 30 de ani, să-și recupereze farmecul. Filmul a fost nominalizat la premiul East of West – Festivalul Internațional de Film de la Karlovy Vary.

Trailer:

Jérôme Enrico, câștigătorul Trofeului Comedy Cluj 2013 cu pelicula Paulette, revine în competiție cu lungmetrajul Cerise (2015). Adolescenta Cerise are probleme de comportament, motiv pentru care mama ei o trimite la tătăl său în Ucraina. Cerise este o comedie despre maturizare, dar și despre forța legăturilor de familie.

Trailer:

Polonia este prezentă în competiție cu producția Cetățeanul (r. Jerzy Stuhr, 2014), un film nominalizat la Tallinn Black Nights Film Festival la categoria ’’Cel mai bun film’’. Comedia îl are drept personaj principal pe Jan Bratek (interpretat chiar de regizorul Jerzy Stuhr) care, în urma unui accident, intră în comă și ajunge să își retrăiască cei 60 de ani de viață în contextul istoric al Poloniei de după război.

Filmul de debut al regizorului australian Ben Chessell, Escroc de meserie (2015), este prezent în premieră europeană la Comedy Cluj 2015. Nominalizat la Awgie Award, categoria ‘’Cel mai bun film-adaptare’’, road-movie-ul îl are în centrul poveștii pe Lawrence, un adolescent chinez-australian care, după ce își pică examenele de la liceu din cauză că trișează, este exilat la țară pe timpul verii.

Lista filmelor de competiție este completată de filmul spaniol O schimbare de linie (r. Álvaro Fernández Armero, 2014), o comedie optimistă construită în jurul a șase tineri adulți care încearcă să iasă dintr-o criză personală, fiecare din ei eliberându-se în cel mai creativ și surprinzător mod posibil.

Trailer:

Câștigătoare a premiului pentru cea mai bună imagine la South East European Film Festival, Otravă pentru șoareci este o comedie semnată de regizorul bulgar Konstantin Burov și care urmărește evoluția a patru tineri infractori - Plamen, Guadata, Smoka și Chernyo. Ei se împrietenesc în 1988, într-o școală de corecție muncitorească, dar trebuie să se adapteze mai apoi schimbărilor aduse de anii care vin. 

Din Marea Britanie intră în competiție comedia-dramă Pentru țară și regină (2014) a regizorului John Boorman. Continuarea a filmului ‘’Hope and Glory’’ (1987), film care a avut nu mai puțin de cinci nominalizări la Oscar, comedia spune povestea lui Bill Rohan la aproape o decadă distanță de când școala sa i-a fost distrusă de o bombă Luftwaffe.  

Trailer:

Jurizarea filmelor din competiție va fi făcută de un juriu format din: scriitoarea și scenarista Allegra Huston, sora vitregă a faimoasei actrițe Anjelica Houston, actrița Kate O’Toole, una dintre cele cunoscute actrițe irlandeze de teatru, televiziune, film și radio, criticul de film James B. Evans, membru al membru al FIPRESCI (Federația Internațională a Criticilor de Film) și FEDEORA (Federaţia Criticilor de Film din Europa şi Zona Mediteraneană), și jurnalistul Neil Young, colaborator a numeroase publicatii prestigioase (Hollywood Reporter, Tribune Magazine, The Independent etc).  România este reprezentată în juriu de către Dorian Boguța, unul dintre cei mai apreciați actori români ai tinerei generații.

Website: www.comedycluj.ro

PaginăFacebook: fb.com/FestivalulComedyCluj

Ultima modificare Marți, 22 Septembrie 2015 13:09
Tudor Perian

Pasionat de webdesign si seo. Project Manager la www.campuscluj.ro

articoleplatite.ro

Lasă un comentariu

masuta de cafea din sticla

Recomandare

Fose septice la cel mai bun pret.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.