Sustine-ti profesorul preferat la Gata Profesorului Bologna

Scris de  Mar 06, 2017

Gala Profesorului Bologna, proiect de tradiţie al Alianţei Naţionale a Organizaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR), revine cu a zecea ediţie.

Până pe 19 martie 2017, studenţii au ocazia să-şi premieze cei mai tari profesori pe care îi au, înscriindu-i pe site-ul www.profitari.ro, pentru a li se acorda titlul de Profesor Bologna.

 

În urma unui proces de evaluare realizat exclusiv de studenţi special pregătiţi în acest sens, distincţiile de Profesor Bologna, pentru acele cadre didactice care inspiră şi motivează studenţii, vor fi acordate în cadrul unei gale ce va avea loc pe 19 mai 2017, la Bucureşti.

 

Gala Profesorului Bologna este singura iniţiativă naţională menită să omagieze şi răsplătească performanţa didactică a profesorilor, punând în lumină acei profesori care reuşesc să inspire şi să stârnească interes prin metode de predare adaptate la nevoile şi interesele studentului de azi. Profesorul Bologna sau Proful Tare poate fi orice cadru didactic universitar care depăşeşte graniţele disciplinei pe care o predă şi găseşte căi inedite pentru a se apropia de studenţi. Este cel care le câştigă prezenţa, respectul şi atenţia prin creativitatea metodelor de predare, prin jovialitatea şi uşurinţa cu care se lasă înţeles, prin darul oratoriei şi răbdare.

 

Studenţii evaluatori special pregătiţi de ANOSR, vor parcurge mai multe etape în încercarea de a descoperi acei profesori care să merite titlul de Profesor Bologna:

  1. vor participa „incognito” la cursurile/seminariile profesorului nominalizat, fără a perturba activitatea normală a orelor;
  2. vor discuta cu studenţii care participă la cursurile/seminariile profesorului în cauză;
  3. vor purta o discuţie mai amplă cu profesorul nominalizat, urmând ca în baza unei metodologii de evaluare suficient de complexă pentru a se evita anumite aprecieri subiective din partea studenţilor evaluatori, aceştia să decidă dacă profesorul merită sau nu decernarea titlului de Profesor Bologna.

 

De-a lungul celor nouă ediţii ale proiectului desfăşurate până în prezent, 765 de cadre didactice au primit titlul de Profesor Bologna, aceştia constituind Comunitatea Profesorilor Bologna, un grup al exemplelor de bună practică din universităţile româneşti!

 

Pentru mai multe detalii despre Gala Profesorului Bologna, vă invităm să accesaţi site-ul www.profitari.ro sau pagina de Facebook a proiectului: https://www.facebook.com/ProfiTari/?fref=ts

Raisa Iosif

Studentă a Facultății de Drept și absolventă a celei de Științe politice, nu pot funcționa fără cafea și fără a fi mereu ocupată. Sunt fană înrăită a serialelor și ador mâncarea chinezească.

Lasă un comentariu

Cum sa alegi cel mai bun aspirator robot pentru locuinta ta?

Recomandare

Fose septice la cel mai bun pret.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook