Transportul in comun se scumpeste in Cluj

Scris de 

Se pare că primăvara vine și cu vești proaste pentru studenții care sunt obișnuiți să circule cu mijloacele de transport în comun. Prețurile cresc, iar dacă buzunarului tău i se pare scump transportul în Cluj, va trebui să acorzi mai mult credit mersului pe jos. ATUC Cluj propune majorarea prețului biletelor pe mijloacele de transport în comun cu 50 de bani pe călătorie.

 

Propunerea va fi dezbătută în ședința Consiliului Local Cluj-Napoca din această săptămână. Directorul RATUC Cluj, Liviu Neag, a declarat că ultima majorare a prețului la bilete a avut loc în urmă cu 3 ani.

 

”Această majorare reprezintă numai ajustarea cu rata inflației. Nu s-a mai făcut o majorare a prețurilor din 2010. Creșterea propusă este de 25 de bani pe călătorie. Nu cred că este foarte mare”, a spus Liviu Neag.

 

Dacă propunerea va fi adoptată, un bilet cu două călătorii va costa 4,5 lei, față de 3,5 lei în prezent. De asemenea, și abonamentele vor costa mai mult.

 

”Evoluția ascendentă a prețurilor la principalele materiale, piese de schimb (+57,91%), anvelope (48,36%), energia electrică (36%), gaz metan (38%), apă-canal (19%), carburanți auto (54,10%), lubrifianți (56,18%), acumulatori auto (15,20%); energia electrică, gazul metan, apa-canal, carburanții și lubrifianții auto dețin o pondere de 22,2% din costurile totale ale regiei; iar piesele de schimb, anvelopele, materiile prime și materialele dețin o pondere de 4,3% din costurile totale ale regiei”, se arată în motivarea RATUC Cluj privind majorarea tarifelor.

 

Sursa: stiridecluj.ro

Sursa foto: eclujeanul.ro

Rada Bogdan

Sunt Content Writer la Campuscluj.ro. Iubesc distracția și dansul. Ador ciocolata și ceaiul verde și îmi plac la nebunie comediile.

Lasă un comentariu

Cum sa alegi cel mai bun aspirator robot pentru locuinta ta?

Recomandare

Fose septice la cel mai bun pret.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.