Un proiect fabulos al lui Ulrich Drechsler va avea loc la Sala Radio Cluj

Scris de  Feb 11, 2019

Un proiect fabulos al lui Ulrich Drechsler, care face parte şi din programul curent de concerte al faimoasei Musik Verein din Viena. Este vorba de Liminal Zone, iar aici totul este posibil. Vocea radiantă a lui Özlem Bulut, soprana de coloratură turcă cu rădăcini kurde, poate atinge orice ascultător în adâncurile sufletului. Ea învăluie sunetul plin şi elegant al unui trio magnific: basul lui Oliver Steger, percuţiile lui Raphael Keuschnigg, strălucitor prin pasiune şi creativitate, alături de pasajele de virtuozitate ale pianistului iranian Amir Ahmadi. 

Ulrich Drechsler, saxofonist şi clarinetist, este un muzician greu de pus intr-o anumită categorie, pentru că este un permanent cautator de noi frontiere, cu o vivacitate şi cu o poftă de varietate similară, poate, doar cu cea a lui Bugge Wesseltoft. "Mi-au trebuit mai mult de zece ani ca sa înţeleg că jazz-ul singur este prea puţin pentru mine. şi am început să caut noi surse de inspiraţie, să îmi schimb stilul pentru a exersa, compune şi asculta muzică cu focus pe două componente simple - sunet şi emoţie."  În urma unei astfel de efervescente căutări s-a născut Liminal Zone - noul său proiect. 

"Liminal Zone este ideea mea despre jazz" - ne mărturiseşte Ulrich. "Libertatea improvizaţiei, claritatea şi disciplina muzicii clasice, intensitatea şi emoţia muzicii sufi persane, minimalismul şi senzaţia de spaţiu din folclorul scandinav, şi multe altele."  

 

Ulrich Drechsler este german de origine şi vienez prin adopţie din 1998. S-a afirmat rapid drept unul dintre cei mai străluciţi muzicieni şi compozitori din Austria, cu o agendă internaţională foarte încărcată. Primul său proiect, Café Drechsler Band, a fost publicat imediat de Universal Music Austria şi a evoluat spre o serie de 4 albume mixând jazz cu electronica şi dance. Un alt proiect - Drechsler - explorând nu-jazz, a făcut istorie. Mai are, de asemenea, are un proiect superb alături de Tord Gustavsen şi al său Ulrich Dreschler Quartet. Iubitorii de jazz din Romania l-au savurat la Jazz la Bran în 1996 (cu Stefano Battaglia) şi la Jazz in Church (alături de Peter Cech).

 

Veniţi pe 25 februarie la "Sala Radio Cluj", pentru a fi martorii unui proiect de excepţie, înregistrat deja în concert pe 16 ianuarie a acestui an, şi în curs de apariţie la Universal Music. Un concert propus de Jazz Fan Rising, asociaţia connoisser-ilor de jazz, în partenariat cu forumul cultural austriac. 

Raisa Iosif

Studentă a Facultății de Drept și absolventă a celei de Științe politice, nu pot funcționa fără cafea și fără a fi mereu ocupată. Sunt fană înrăită a serialelor și ador mâncarea chinezească.

articoleplatite.ro

Lasă un comentariu

masuta de cafea din sticla

Recomandare

Fose septice la cel mai bun pret.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.