Care este secretul in spatele succesului Angry Birds?

Scris de 

Pentru cei care nu știu, Angry Birds este un joc video apărut în 2009 special pentru tehnologia smartphone. Exista mai multe variante de jocuri cu angry birds dar tot originalul este cel mai jucat dintre ele.

 

Jucătorii iau controlul unui stol de păsări multi-colorate, şi încearcă să recupereze ouă furate de un grup de porci verzi răi. La fiecare nivel, porcii sunt protejaţi de structuri realizate din diferite materiale cum ar fi lemnul, gheaţă şi piatră.

Păsările se lansează în locurile în care porcii se ascund. Obiectivul jocului este de a elimina toţi porcii din fiecare nivel. Descărcat de nu mai puțin de 12 milioane de ori în 2010 jocul este una dintre cele mai populare în APP Store a celor de la Apple. În februarie 2010, jocul a fost nominalizat pentru „ Cel mai bun Casual Game ",şi a luat premiul anual, la „ International Mobile Gaming Awards 6 ” în Barcelona .În septembrie 2010, "Angry Birds", special pentru iPhone 4 afost desemnat cel mai bun joc din toate timpurile iar în aprilie 2011 a câştigat atât "Cel mai bun App Game" şi "App of the Year" în Marea Britanie. La ediţia a 15-a “Webby Awards”, Angry Birds fost premiat "Cel mai bun joc pentru dispozitive portabile. "

 

Fiind un joc atat de popular au aparut multe variante ale acestui joc, precum si o gramada de materiale promotionale cu imagini din joc. Au aparut si variante de joc pentru pc fie ale jocului original angry birds elimina porcii, andgry birds space sau angry birds star wars.

 

Cum se explica totusi succesul jocului?

Ask Your Target Market, o companie britanică de cercetare on-line, spune că 12% dintre dependenții de Angry Birds și-au tratat această dependență ștergând jocurile. Alți 12% dintre respondenții la studiu au spus că plănuiesc să șteargă jocul, în vreme ce restul de 76% nu au luat nici o măsură. Dar de ce e atât de ușor să cazi pradă acestor jocuri, pe care le mânuiesc cu mare artă și copiii de grădiniță?

 

Psihologul Michael Chorost a explicat în revista Psychology Today că Angry Birds ne înrobește la nivel chimic creierul. Preconizarea unei recompense – în cazul de față distrugerea unor porci verzi cu ajutorul unor capete de păsări de forme diferite – provoacă o eliberare de dopamină, care creează o stare de bine, dar acționează și ca un motor al dorinței. Mai mult, jocurile sunt astfel construite încât să nu putem anticipa proporțiile recompensei: vom distruge toți porcii verzi, vor exploda cutiile în care aceștia se ascund ori reușita noastră va fi mai modestă? Această stare de suspans, dată de aparenta lipsă a unui tipar, ne aiurește sistemul nervos, susține Chorost, și ne face sclavii păsărilor furioase.

 

Dependența este visul de aur al creatorilor de jocuri și al dealerilor de droguri, și în ambele cazuri ea se obține prin repetiția gesturilor. San Francisco Weekly l-a intervievat pe Mel Joseph Ciena, profesor de psihologie, care motivează factorul de dependență crescut al jocului prin repetitivitatea lui. Repetițiile sunt esențiale pentru indivizii umani începând cu vârsta de 6 luni. “Ce e repetitiv, e atractiv. Asta face ca un cântec să devină numărul 1 în topuri”, zice Ciena. 

 

Sursa foto : wsa-mobile.org

Adm

The Big Boss

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.