6 modalitati de a gasi un job part-time

Scris de  Oct 10, 2015

Poate până acum te-ai concentrat foarte mult pe studii și a venit momentul să economisești bani și să mergi în călătoria pe care o aștepți de atâta timp. Cheltuielile ți s-au schimbat și nu mai ai cum să pui bani deoparte.

Acum cauți să mai câștigi câțiva bani și să mergi și la cursuri pentru că, până la urmă, școala e prioritară. Iată câteva modalități prin care să îți găsești locul de muncă potrivit pentru tine.

 

  1. Platformele cu joburi și motoarele de căutare pentru acestea

Cel mai probabil, cea mai rapidă modalitate de a găsi un loc de muncă este să îl cauți online. Internetul e plin de anunțuri cu locuri de muncă și sigur vei găsi unul care să ți se potrivească. Cele mai utile site-uri pe care le folosesc companiile în căutarea candidatului potrivit sunt: LinkedIn, Ejobs și BestJobs. Doar cu o singură postare a CV-ului poți fi găsit de compania care are nevoie de un om ca tine.

 

  1. Contactează companiile direct prin email sau online

Poți contacta angajatorii online printr-un simplu email. Caută site-uri pe care sunt postate anunțuri cu locuri de muncă și aplică pentru ce ți se pare potrivit pentru tine. Sau o cale mai ușoară pentru tine ar fi sa aplici direct pe site-ul oficial al companiilor, la una din adresele de contact. Mai mult, Facebook-ul este de asemenea un loc potrivit pentru a găsi un job part-time. Chiar dacă nu o sa fi angajat imediat în felul acesta, poți analiza oportunitățile de pe piață.

 

  1. Mergi personal și întreabă dacă se fac angajări

Mereu vei găsi magazine, cafenele, librării sau magazine cu haine care caută noi oameni în echipa lor. Listează-ți un CV și lasă-l la sediul magazinelor. Mai ales în perioada sărbătorilor, toată lumea caută să angajeze cât mai mulți oameni pentru a putea face față cererii. Atunci e momentul potrivit pentru a aplica la un job.

 

  1. Păstrează contactul cu rețeaua ta profesională

Păstrează legătura cu toți profesioniștii din lista ta de contacte pentru a afla de noile oportunităție care apar. Dacă ai făcut în trecut un internship, trimite supervizorului tău un mail și spune-i că ești în căutarea unui loc de muncă part-time. Te-ai arătat deja interesat de muncă atunci când ai făcut internship-ul și acum ar fi ușor ca el sau ea să te țină la curent cu ce ocazii apar și să te contacteze imediat.

 

  1. Întreabă-ți prietenii, familia sau cunoștințele

Oamenii din grupurile în care te învârți pot fi tot timpul o resursă potrivită. Sună-ți cel mai apropiat membru din familia ta și anunță-l că ai nevoie să îți găsești un job part-time și în cazul în care va auzi vreo ofertă, te va anunța. Pentru că familia și prietenii sunt interesați de reușita ta, te vor ține minte și te vor ajuta de îndată.

 

  1. Fă freelancing

Dacă un loc de muncă structurat nu e genul tău, atunci ia în considerare a lucra pe cont propriu. Toți vrem să facem bani din ceva ce iubim, iar freelancing-ul este cea mai bună modalitate. Fie că îți place să mentorezi, sau să faci lucruri handmade sau să scrii articole, există posibilitatea să faci lucrurile acestea pe cont propriu și să câștigi și bani făcându-le.

 

Pentru a începe, fă o listă cu toate abilitățile tale și atuu-rile pe care le consideri folositoare și care crezi că te vor ajuta în ceea ce vrei sa faci. Apoi, gândește-te la modalități prin care ai putea să vinzi aceste abilități. Îți plac limbile străine și îți e ușor să înveți pe alții? Ești foarte bun la desen? Îți face plăcere să scrii articole?

 

Odată ce ți-ai descoperit nișa, vinde-ți serviciile. Postează pe grupul de la facultate și pe site-urile de social media, împarte flyere și lipește afișe prin campus pentru a da de știre tuturor.

 

 

Sursa foto: libertatea.ro

Larisa Lacatus

Sunt stundetă a Facultății de Asistență Socială. Îmi place să fiu înconjurată de oameni de la care am ce învăța. Iubesc romanele polițiste și ciocolata amăruie.

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.