Primul IT HUB studentesc din Cluj-Napoca – UBB IT HUB – a inceput

Scris de 

Primul IT HUB studenţesc din Cluj-Napoca – UBB IT HUB – a inceput saptamana trecuta; recrutarea studenţilor care doresc să contribuie la accelerarea digitalizării sistemului de învăţământ superior din România. Unul dintre principalele obiective ale proiectului vizează realizarea unui software ce permite managementul sălilor Universității Babeș-Bolyai și a unui altul care să permită cazarea automată a fiecărui student ținând cont și de preferințele acestuia. Cele două softuri ar putea determina reducerea cu până la 60% a timpului necesar celor două procese.

 

„Ca membru activ în Consiliul de Administrare a Cantinelor şi Căminelor Studenţeşti ale Universităţii Babeş-Bolyai am observat de multe ori lipsa instrumentelor inteligente pentru rezolvarea problemelor de zi cu zi și am încredere că UBB IT HUB este soluția pentru dezvoltarea noastră, a celor din mediul universitar”, afirmă Andrei Tecsi, coordonatorul proiectului. În procesul creării celor două programe, rolul de client va fi preluat de una dintre structurile UBB, rolul de manager/project manager/tech lead va fi asumat de un mentor, iar rolul de programator va fi atribuit voluntarilor.

 

„CSUBB dorește ca acest proiect să poată fi aplicat în interesul studenților Universității, dar totodată membrii responsabili de proiect sunt dornici de a împărtăși modul de lucru și cunoștințele necesare dezvoltării unui astfel de Hub altor membri ai comunității academice din România. Ne așteptăm ca replicarea modelului nostru în alte universități să fie primul pas spre o standardizare a mijloacelor tehnologice folosite în mediul universitar și, de ce nu, o cale de a simplifica traseul documentelor administrative”, spune prefectul studenților din UBB, Cătălin Hădadea.

 

UBB IT HUB este un program pilot al Consiliului Studenților din Universtatea Babeș-Bolyai, având ca scop accelerarea digitalizării sistemului educațional superior din România. Membrii acestui hub vor fi voluntari care au cunoștințele și abilitățile necesare pentru a deprinde rapid modul de lucru practicat și în marile companii din domeniul IT, respectiv 3 mentori ce vor superviza  și coordona întreaga activitate a voluntarilor.

 

Necesitatea digitalizării sistemului educațional superior este un subiect abordat și la nivelul Comisiei Europene, care va organiza în perioada 27 – 28 febuarie 2018 un Hackathon cu tema inovării în sistemul educațional superior. Unul dintre fondatorii UBB IT HUB va fi prezent la eveniment pentru a putea prelua informațiile de actualitate ce vizează acest subiect, dar și pentru a împărtăși soluțiile identificate la Cluj-Napoca.

 

Citeste si:

---> Studenti UBB premiati la „Youth Innovation Competition on Global Governance”

---> De anul viitor, persoanele cu dizabilitati vor primi mai multi bani

Raisa Iosif

Studentă a Facultății de Drept și absolventă a celei de Științe politice, nu pot funcționa fără cafea și fără a fi mereu ocupată. Sunt fană înrăită a serialelor și ador mâncarea chinezească.

Lasă un comentariu

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.