Cum ne pregatim pentru un interviu?

Scris de  Apr 24, 2013

Un interviu este întodeauna un motiv pentru ca emoțiile și stresul să te coplșească. Însă există câțiva pași pe care ai putea să-i urmezi și care îți vor garanta succesul pentru orice interviu de job la care vei participa. Pregătirea pentru un interviu de job implică acești pași care însă, odată bifați, te aduc mai aproape de obținerea acelui loc de muncă pe care ți-l dorești. Cum te pregătești, așadar, pentru a face față cu brio chiar și celui mai dificil interviu din carieră? Campuscluj.ro îți dă câteva indicii.

1. Află cât mai multe informații despre companie  

Una dintre regulile de bază din pregătirea pentru un interviu este aceea de a te informa cât mai bine cu privire la compania angajatoare. Află istoricul, cultura organizațională, planuri de dezvoltare etc. - cu alte cuvinte, tot ce angajatorul se așteaptă să știi și, cel mai probabil, va lua forma unor întrebări la interviu!  

 

2. Urmărește filmulețe cu interviuri pentru job  

Pentru a bifa un interviu de succes, urmărește filmulețe pe Internet cu asemenea exemple! Cu siguranță vei descoperi puncte comune, atitudini, comportamente, gesturi pe care le vei putea prelua și tu și pune în aplicare când te vei afla în fața angajatorului.  

 

3. Nu te crampona în clișee  

Amintește-ți că, la interviul propriu-zis pentru job, să nu începi să înșiri o listă lungă de clișee, de tipul "am spirit de echipă". În schimb, gândește-te încă de acasă la o prezentare care sa iasă din "limbajul de lemn", care să îți pună în evidență calitățile și competențele și care, în cele din urma, să rămână în mintea angajatorului.  

 

4. Vino cu lecția învățată  

Vrei sa reușești să îți controlezi eficient emoțiile la interviul pentru job? De ce nu ți-ai formula de acasă - măcar în linii mari - "discursul" pentru interviu? Faptul că ai certitudinea că poți să răspunzi la cele mai frecvente întrebări puse la un interviu te va ajuta sa adopți o atitudine mai relaxată și, implicit, mai productivă pentru demersul tau de a obține jobul în cauză.  

 

5. Gasește răspunsurile la cele mai dificile intrebări  

Odata cu identificarea și învățarea răspunsurilor la cele mai frecvente întrebări ale unui interviu, este important să le descoperi și să le memorezi și pe cele la întrebările dificile. De pildă, gândește-te ce explicații ai putea să oferi pentru perioadele în care nu ai lucrat sau pentru o eventuală concediere, care să nu te pună într-o lumină proastă.  

 

6. Filmează-te în timp ce repeți pentru interviu  

O altă metodă excelentă de a te pregăti pentru un interviu important în cariera ta este aceea de a te filma sau înregistra iî timp ce repeți. Poți organiza chiar un "interviu fals", cu ajutorul unui prieten.  În acest fel, îți vei putea studia plusurile și minusurile din gesturile, mimica, tonul vocii, atitudinea etc. adoptate și vei ști pe ce anume să insiști, dar mai ales ce anume să corectezi.  

 

7. Fii relaxat  

Ușor de zis, greu de făcut? După ce ai bifat toți pașii din pregătirea pentru interviu, relaxarea ar trebui să fie mai ușor de obținut. Dacă te simți în contiuare agitat, pune în practică orice te relaxează înainte de interviu (mai puțin consum de alcool și substanțe interzise, evident!). Ține-ti mintea ocupată jucându-te pe telefon, de pildă, atunci când aștepți să fii chemat în sală la interviu.

 

Sursa: studentie.ro

Sursa foto: dougleschan.com

Ultima modificare Miercuri, 24 Aprilie 2013 10:57
Rada Bogdan

Sunt Content Writer la Campuscluj.ro. Iubesc distracția și dansul. Ador ciocolata și ceaiul verde și îmi plac la nebunie comediile.

Lasă un comentariu

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.