3 sfaturi pentru o excursie cu masina prin Romania

Scris de 

Vara este anotimpul perfect pentru a face o excursie prin țară. Asta pentru că, în această perioadă, te poți bucura din plin de natură, iar peisajele de pe drum îți pot lua respirația cu frumusețea lor. Te îndemn să pleci într-o astfel de călătorie alături de prietenii tăi sau chiar să devii un ghid turistic amator pentru prietenii tăi din străinătate. Țara noastră merită, cu siguranță, să fie văzută și de alții. Dacă pleci din Cluj, iată ce îți recomand să faci, însă poți adapta aceste sfaturi și pentru alte locuri:

Închiriază o mașină

Indiferent dacă ai sau nu o mașină personală, îți recomand să apelezi la o firmă de închirieri auto Cluj. Asta pentru că nu vrei ca mașina ta să cedeze când ți-e lumea mai dragă sau să apară ceva probleme care să te împiedice să o mai folosești. Pe de altă parte, poate autoturismul tău nu este potrivit pentru tipul de traseu pe care vrei să îl faci sau nu este suficient de încăpător pentru numărul de prieteni pe care îi iei cu tine. Dacă închiriezi un autovehicul, poți îndeplini toate aceste condiții și poți ieși chiar mai ieftin decât dacă ai fi mers la drum cu propria mașină. Asta, mai ales dacă se împart costurile între pasagerii mașinii.

Fă-ți un plan

Îți recomand să nu pleci la drum fără să îți stabilești un plan înainte. Este bine să ai în vedere toate locurile pe care veți să le vizitați în această excursie. Îți sugerez să împarți obiectivele turistice în două liste: cele de neratat și cele pe care le puteți vedea dacă mai aveți timp. În plus, în acest plan ar trebui să ai câteva puncte de „check in” la care să ajungeți la o oră stabilită din timp. Este recomandat să faci asta pentru că altfel este posibil să pierdeți timpul pe drum și să nu ajungeți să vizitați tot ceea ce vreți să vedeți.

Pregătește-te pentru eventuale probleme de drum

E lesne de înțeles de ce ai avea nevoie de o trusă de prim ajutor în mașină. Pe lângă asta însă, trebuie să te gândești și la alte probleme care ar putea apărea. Astfel de situații pot fi o pană de cauciuc sau alte probleme tehnice care te pot împiedica să continui călătoria, întâmplări care necesită asistență din partea autorităților (cum ar fi un furt) și așa mai departe. Este bine să ai câteva informații care să te ajute în aceste situații, așa că notează undeva numărul de telefon al unei firme de tractări auto (sau mai multe), unde se află cel mai apropiat spital sau secție de poliție în destinația voastră, dar și pe drum.

Sursa foto: © Marvent | Dreamstime.com

Tudor P.

Pasionat de webdesign si seo. Project Manager la www.campuscluj.ro

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.