Concert caritabil sustinut la Cluj de Music Camp International

Scris de 

Organizaţia caritabilă non-profit Music Camp International, împreună cu Cluburile Rotary Cetățuie, Rotaract Cluj-Napoca și Rotaract Visio au colaborat pentru realizarea unei tabere de muzica pentru copii, în perioada 24-29 August 2014, care se va finaliza cu un concert în data de 29 august, vineri, la Biserica Unitariană, str. 21 Decembrie 1989, nr. 9, Cluj-Napoca la ora 18:00.

Participanții la această tabără sunt copii din medii defavorizate care au intrat pentru întâia oară în contact cu instrumentele muzicale și muzica de cor. Timp de o săptămână, la Liceul de Deficienți de Vedere din Cluj-Napoca, aceştia vor participa la repetiții intensive și cursuri pentru a învăţa să folosească instrumentele muzicale. Echipa de instructori pentru acestă săptămână este alcătuită din profesori de muzică atestați, tineri asistenți – foști elevi în tabere Music Camp care vin să returneze ce au primit în stagiul lor de pregătire, precum voluntari de la Universitatea Babeș-Bolyai şi din cele două cluburi, Rotaract Cluj-Napoca și Rotaract Visio.

 

La finalul perioadei de pregătire, copiii vor susține un concert special, acompaniați de soliști ai Filarmonicii Transilvania și vor cânta în trei limbi: română, engleză și spaniolă, demonstrând educația instrumentală acumulată pe parcursul perioadei de pregătire cu instrumente special dedicate acestui proiect. Intrarea este liberă.

 

Music Camp International este o organizație caritabilă, destinată copiilor, care își desfășoară activitatea în Romania și Ucraina pentru a le oferi darul muzicii, având proiecte la care participă sute, chiar mii de copii. Aceasta se adresează în general copiilor, dar cu un interes deosebit celor din medii defavorizate sau cu nevoi speciale. Fondatoarea și președinta asociaţiei, Connie

 

Fortunato este unica persoană non-ucrainiană care a primit până acum titlul de Ambasador al Păcii pentru Ucraina. Asociația a participat cu copii instruiți în cadrul taberelor la Consiliul Europei la Strasbourg. Music Camp nu este pentru prima dată în Cluj, desfăşurând de mai mulţi ani proiecte în acest oraş. Acest proiect, în desfășurare, este creat să demonstreze ideea centrală a activității Music Camp International și anume că toți copiii sunt talentați, iar când sunt antrenați într-o experiență pozitivă și dinamică pot să demonstreze rezultate extraordinare.

 

Sursa: cluj.com

Raisa Iosif

Studentă a Facultății de Drept și absolventă a celei de Științe politice, nu pot funcționa fără cafea și fără a fi mereu ocupată. Sunt fană înrăită a serialelor și ador mâncarea chinezească.

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.