LSRS si Kaufland Romania vor sa atraga studentii romani din diapora inapoi in tara

Scris de 

În cadrul Galei Studenţilor Români din Străinătate, Liga Studenţilor Români din Străinătate (LSRS) şi Kaufland România au anunţat demararea unei serii de proiecte dedicate comunităţii de studenţi români din diaspora. Astfel, Kaufland România se alătură eforturilor LSRS urmărind două obiective strategice esenţiale: încurajarea şi informarea cu privire la oportunităţile de studiu în străinătate şi, mai ales, încurajarea şi facilitarea întoarcerii acasă sau spre casă a celor mai buni studenţi români din diaspora.

 

Una dintre primele idei de proiect lansată de LSRS, aceea de a crea un fond de burse, acordate pe baza meritelor academice, pentru elevii şi studenţii români ce îşi doresc să studieze la cele mai renumite universităţi ale lumii a găsit în sfârşit sprijinul financiar de care avea nevoie. Astfel împreună cu Kaufland România, proiectul Fondul pentru Excelenţă în Străinătate (FES)/Fondul Educaţional Românesc (FER) îşi propune să ofere prima rundă de burse de studiu, tinerilor talentaţi în anul 2016. Proiectul are ca obiectiv finanţarea studiilor în străinătate unor tineri de excepţie, cu condiţia reîntoarcerii în România după terminarea acestora şi angajarea în cadrul companiilor şi instituţiilor finanţatoare. Acest proiect – urmează modelul de succes al unor proiecte asemănătoare derulate de către mediile privat şi public din ţările dezvoltate.

 

Kaufland îşi continuă expansiunea în România şi, în acelaşi timp, îşi doreşte să participe la dezvoltarea României. „Considerăm că acest lucru se poate realiza prin susţinerea activă a accesului larg la educaţie de calitate, iar Liga Studenţilor Români din Străinătate, prin experienţa lor în lucrul cu tinerii şi prin programele pentru susţinerea celor care aleg să studieze în străinătate, este partenerul potrivit în această direcţie. Pentru că valorile noastre se întrepătrund, împreună ne propunem să încurajăm excelenţa în educaţie şi tânără generaţie să se întoarcă acasă. Ne dorim să ne implicăm activ în societatea civilă românească, iar colaborarea cu LSRS vizează această direcţie. Vom dezvolta o serie de programe dedicate familiarizării tinerilor cu oportunităţile disponibile în cadrul Kaufland România şi ne propunem să finanţăm burse de studii în străinătate pentru studenţii români.” susţin reprezentanţii companiei.

 

Încă de la începuturile organizaţiei, LSRS a sprijinit şi a încurajat reorientarea absolvenţilor români de peste hotare către ţară, încurajând astfel implicarea activă în societatea românească şi în dezvoltarea sustenabilă a acesteia. În această direcţie, LSRS şi Kaufland România pregătesc oportunităţi de carieră şi de dezvoltare  în mediul privat ce vor aduce plus valoare proiectelor LSRS deja existente, precum Hai Acasă!, BCCSE sau SMART Internships.

 

Ruxandra Popescu, Vice-Preşedinte LSRS pentru Relaţii Externe, a adăugat: „Suntem extrem de bucuroşi că mediul privat din România începe să-şi deschidă porţile pentru proiecte cu impact asupra societăţii civile din România. Parteneriatul dintre LSRS şi Kaufland România este un prim pas, unul fundamental, în crearea unui mediu în care actori din mediul public, privat şi ONG îşi unesc forţele pentru un scop comun şi nobil. Ne identificăm într-adevăr cu valorile noilor noştri parteneri de la Kaufland România şi sperăm că această colaborare va creşte impactul proiectelor LSRS în toate direcţiile de acţiune ale noastre. Salutăm deschiderea şi profesionalismul Kaufland România şi sperăm ca acesta să fie doar începutul. Tinerii români din ţară şi din străinătate au nevoie de un astfel de sprijin.”

 

Sursa: edu-news.ro

Raisa Iosif

Studentă a Facultății de Drept și absolventă a celei de Științe politice, nu pot funcționa fără cafea și fără a fi mereu ocupată. Sunt fană înrăită a serialelor și ador mâncarea chinezească.

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.