Festivalul Comedy Cluj 2015: A saptea editie, o noua directie

Scris de 

Cea de-a VII-a ediție a Festivalului lnternațional de Film Comedy Cluj, care va avea loc la Cluj-Napoca în perioada 16-25 octombrie 2015, promite să fie cea mai atractivă de până acum, dând startul transformării festivalului într‑un melanj de film și teatru.

Pentru a acoperi cât mai multe fațete ale comediei, organizatorii au decis anul acesta să extindă latura de scenă a acestei arte prin includerea în program a mai multor spectacole de teatru. Dacă, până acum, teatrul a fost prezent la Comedy Cluj în mod izolat, cu unul, două spectacole la fiecare ediție, începând cu acest an festivalul pune un accent mai mare pe comedia jucată pe scenă. Treptat, Comedy Cluj se va transforma într-un mix de film și teatru, un pas natural de a îmbina comedia de pe marele ecran cu forma ei jucată încă de acum 2.000 de ani.

Ediția din acest an a festivalului se va deschide cu filmul Ashby, comedia dramatică a regizorului și scenaristului Tony McNamara, film care a avut premiera anul acesta la Festivalul de la Tribeca și a cărui scenariu a fost nominalizat printre cele mai bune ale anului de către Asociația Scenariștilor Australieni. Proiecția va avea loc vineri, 16 octombrie, începând cu ora 19:00, la Cinematograful Florin Piersic. E filmul ce ne dă șansa, din nou, de a-l redescoperi pe Mickey Rourke (aici în rolul unui asasin CIA la pensie și cu doar câteva luni de viață rămase), într-o poveste despre prietenii neașteptate, vecini pe care nu știi dacă să ți dorești și disperarea pe care doar un adolescent o poate avea în nevoia de a se intrega într-o comunitate nouă.

Comedy Cluj 2015 aduce creșterea numărului de săli în care vor fi proiectate filmele. Pe lângă spațiile tradiționale, cinema „Florin Piersic”, cinematograful „Victoria” și Casa TIFF, se vor adăuga și săli în cadrul multiplexului Cinema City atât din Iulius Mall, cât și din Polus Center.

Teatru in festival Carmina Burana 2014

Dezvoltarea zonei de teatru odată cu cea de-a șaptea ediție înseamnă pentru iubitorii de comedie prezența la Cluj a patru piese de teatru remarcabile. 39 de trepte, în regia Gabrielei Dumitru, o comedie după un film de Alfred Hitchcock, adaptare a romanului omonim semnat de John Buchan, ajunge și la Cluj după ce a fost prezent vara aceasta la Edinburgh Festival Fringe, unul dintre cele mai impresionante festivaluri de teatru din lume. Tot de la Teatrul Foarte Mic va veni și spectacolul Vania și Sonia și Mașa și Spike, de Christopher Durang, în regia lui Horia Suru, piesă laureată cu premiul Tony în 2013.

În parc, o comedie spumoasă scrisă și regizată de Radu Iacoban, și piesa Cupluri, după Donald Margulies, în regia lui Vlad Zamfirescu, completează lista pieselor programate.

Website: www.comedycluj.ro
Pagină Facebook: fb.com/FestivalulComedyCluj

Tudor P.

Pasionat de webdesign si seo. Project Manager la www.campuscluj.ro

Lasă un comentariu

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.