De ce au fost taiate peste o mie de locuri de la noua universitati mari din tara

Scris de 

Ministrul Educaţiei încearcă să explice de ce au fost tăiate peste o mie de locuri de la nouă universităţi mari din ţară. Valentin Popa spune că au fost reduse locurile bugetate de la specializările pentru care nu există cerere pe piaţa muncii, în timp ce s-au creat locuri pentru cele care dau absolvenţilor o şansă sigură de angajare.

 

Ministrul Valentin Popa a anunţat că se face acum doar o repartizare preliminară a locurilor bugetate şi abia la toamnă, la începutul anului universitar, se va şti cu siguranţă câte locuri vor reveni fiecărei universităţi în parte. Ministrul a negat orice influenţă a politicului în această distribuire.

 

Valentin Popa: „Datele Eurostat arată că în domeniul ştiinţelor socio umane avem 56% din programe, procent care este cel mai mare din Europa. Curtea de Conturi specifică că nu se justifică aceeaşi intensitate a domeniului de la Bugetul de stat în defavoarea altor domenii. Astăzi TIC, IT, domeniul agricol, domeniul auto nu au suficienţi absolvenţi de studii superioare. Angajatorii se plâng continuu de numărul insuficient, trebuie să angajeze studenţi din anul 4, 3 şi au ajuns chiar de anul 2. E necesar să creştem numărul de absolvenţi pentru aceste domenii”.

 

Universitati care pierd locuri:

Universitatea București - 454

Universitatea Babeş Bolyai - 271

Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iaşi - 180

Universitatea de Vest Timişoara - 47

 

Universităţi care primesc locuri

Universitatea Politehnica Bucureşti - 385

Universitatea "Ştefan cel Mare" Suceava - 110

Universitatea Transilvania Braşov - 114

 

Citeste si:

---> Conducerea UBB este alaturi de studentii sai

---> UBB da startul programului UBB 4 Society & Economy

Raisa Iosif

Studentă a Facultății de Drept și absolventă a celei de Științe politice, nu pot funcționa fără cafea și fără a fi mereu ocupată. Sunt fană înrăită a serialelor și ador mâncarea chinezească.

Lasă un comentariu

Cum sa alegi cel mai bun aspirator robot pentru locuinta ta?

Recomandare

Fose septice la cel mai bun pret.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook