Admiterea la facultate i-a adus UBB-ului peste 8.100 de studenti

Scris de 

Peste 8.100 de absolvenţi de liceu vor fi studenţi ai UBB în anul universitar 2014-2015. Dintre aceştia 4.200 vor ocupa un loc bugetat şi peste 3.900 un loc la taxă. Rata de confirmare a locurilor scoase la concurs a fost de 67%.

În aceste condiţii, la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport şi la Facultatea de Drept, au fost ocupate toate locurile bugetate scoase la concurs. De asemenea nu au mai rămas locuri bugetate la următoarele specializări: informatică, matematică-informatică, fizică medicală, inginerie chimică, biologie, limba şi literatura engleză, limba şi literatura franceză, limba şi literatura spaniolă, limba şi literatura norvegiană, limba şi literatura finlandeză, limba şi literatura coreeană, limba şi literatura japoneză, limba şi literatura maghiară, studii de securitate, informatică economică, psihologie, pedagogia învăţământului primar şi preşcolar, comunicare şi relaţii publice, publicitate. Comparativ cu anul trecut, în urma confirmării locurilor se constată un interes mai crescut al candidaţilor pentru ştiinţele exacte, concluzionează Direcţia Comunicare şi Relaţii Publice a UBB.

 

După finalizarea primei sesiuni de admitere au rămas disponibile peste 600 de locuri bugetate, cu 100 de locuri mai puţine decât în anul 2013. Din totalul de 60 locuri bugetate, special alocate candidaţilor de etnie rromă, au fost ocupate doar 19 locuri. De asemenea au mai rămas disponibile şi 17 locuri bugetate pentru candidaţii din Republica Moldova. Pentru locurile neocupate va fi organizată o sesiune de admitere în perioada 5-15 septembrie 2014.

 

La nivel masterat au confirmat peste 3.400 de candidaţi, dintre care 2.810 vor ocupa un loc la buget. Trei dintre facultăţile Universităţii Babeş-Bolyai, Facultatea de Drept, Facultatea de Litere şi parţial Facultatea de Teatru şi Televiziune, vor organiza sesiune de admitere doar în septembrie 2014. 

 

Situaţia finală a confirmărilor în urma sesiunii de admitere din iulie 2014 poate fi consultată pe site-ul de admitere http://admitere.ubbcluj.ro/ro/, urmând ca fiecare facultate din cadrul UBB să afişeze, pe propriul site, specializările şi numărul de locuri care vor fi scoase la concurs în sesiunea din septembrie. Cele mai multe locuri bugetate libere sunt la:

1. Facultatea de Sociologie și Asistență socială: 95 locuri

2. Facultatea de Istorie și Filozofie: 75 locuri

3. Facultatea de Geografie: 70 locuri

4. Facultatea de științe politice, administrative și ale comunicării: 60 locuri

5. Facultatea de Științe și Ingineria Mediului: 51 locuri

 

Sursa: news.ubbcluj.ro

Raisa Iosif

Studentă a Facultății de Drept și absolventă a celei de Științe politice, nu pot funcționa fără cafea și fără a fi mereu ocupată. Sunt fană înrăită a serialelor și ador mâncarea chinezească.

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.