Teatrul National din Cluj-Napoca sarbatoreste Centenarul printr-un festival

Scris de 

În cadrul sărbătoririi Centenarului Marii Uniri, Teatrul Național „Lucian Blaga” din Cluj-Napoca organizează între 28 noiembrie și 5 decembrie „Festivalul Teatrelor Nationale”. Evenimentul va reuni cele mai bune producții teatrale realizate pe texte exclusiv românești, de către teatrele naționale din România și Republica Moldova.

 

Teatrul Național „I.L. Caragiale” din București va fi prezent cu două producții: Dumnezeu se îmbracă de la second hand de Iulian Margu, în regia lui Ion Caramitru și Act Orchesdtra creație colectivă în regia lui Horia Suru.

 

Teatrul Național „Marin Sorescu” din Craiova va prezenta Gaițele de Al. Kirițescu, în regia lui Alexandru Boureanu și spectacolul de poezie românească Treptele unirii în regia lui Alexandru Mâzgăreanu.

 

Teatrul Național „Radu Stanca” din Sibiu va prezenta Solitaritate de Gianina Cărbunariu.

 

Teatrul Național din Târgu-Mureș va fi prezent cu două producții, Castingul dragului de și în regia lui Radu Afrim – Compania „Tompa Miklós” și Tatăl meu, preotul de Gabriel Sandu în regia Letei Popescu – Compania „Liviu Rebreanu”.

 

Teatrul Național „Mihai Eminescu” din Chișinău vine cu Balamucul vesel de S.T. Burke în regia lui Petru Hadârcă.

 

Teatrul Național „Vasile Alecsandri” din Iași va fi prezent cu două spectacole: Unu+unu… de Lucian Dan Teodorovici în regia autorului și Povestea păsării fără cuib de Ada Lupu în regia lui Iris Spiridon.

 

Teatrul Național „Mihai Eminescu” din Timișoara va prezenta De ce iubim femeile după Mircea Cărtărescu în regia Mihaelei Lichiardopol.

 

Teatrul Naționalul clujean va prezenta Meșterul Manole după Lucian Blaga în regia lui Andrei Măjeri și Povești de dragoste la prima vedere după Gabriel Liiceanu, Adriana Bittel, Ioana Pârvulescu, Radu Paraschivescu, Ana Blandiana în regia lui Tudor Lucanu.

Raisa Iosif

Studentă a Facultății de Drept și absolventă a celei de Științe politice, nu pot funcționa fără cafea și fără a fi mereu ocupată. Sunt fană înrăită a serialelor și ador mâncarea chinezească.

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.