De ce Erasmus?

Scris de 

Prin însăși definiția studentului se înțelege dorința acestuia de  a experimenta felurite lucruri noi, de a vizita, de a acumula cunoștințe, dar și abilități în domeniu. Ei bine, programul de studiu în străinătate Erasmus îți oferă toate aceste lucruri. Bursele Erasmus sunt o ocazie excelentă pentru studenții români să afle cum se studiază într-o altă țară, care sunt metodele de predare, cum sunt ceilalți studenți sau pur și simplu de a observa și de a experimenta un alt mod de viață.

De asemenea, unul dintre avantajele de bază ale plecării cu Erasmus este ideea de a relaționa cu alți studenți, de a-ți face contacte prețioase în domeniul în care vei profesa în viitor. Aceste legături pot fi menținute și peste ani, studenții se vor vizita între ei ori de câte ori vor avea ocazia, și astfel, vor avea șansa să cunoască foarte bine elemente culturale și care țin de civilizația țării respective. Mai mult decât atât, dacă ai ocazia să cunoști și alți studenți Erasmus care studiază acolo, poți să formezi multe alte contacte și să reușești să vizitezi, astfel, alte țări în viitorul apropiat.

 

Apoi, știm cu toții că a studia o limbă străină aici în țară, chiar dacă ești cel mai conștiincios elev, ideea de a o vorbi zi de zi te va face să devii fluent în limba respectivă, iar programul Erasmus îți oferă din plin această șansă.  Ai șansa să relaționezi atât în limba engleză ca limbă folosită la nivel internațional, cât și limba vorbită în țara în care te afli. Este o ocazie excelentă de a face acea ,,baie de limbă” despre care se vorbește, unde fiind obligat de circumstanțe, vei uita de limba română și îți vei însuși o altă limbă pe care o vei folosi în comunicarea de zi cu zi.

 

Unul dintre dezavantajele programului este că, din punct de vedere financiar, cheltuielile cauzate de o călătorie în străinătate pentru o perioadă de câteva luni nu sunt în întregime acoperite, dar dacă ai sprijin financiar din partea părinților sau dacă reușești să pui bani deoparte din săraca bursă studențească, noi te sfătuim din toată inima să profiți de ocazie.

 

La urma urmei, se știe: Lucrurile pe care nu le trăiești la timp, nu le vei trăi niciodată.

 

Tu ce părere ai? Ai pleca cu bursă Erasmus? Spune-ne și nouă printr-un comentariu.

 

Sursa foto: erasmusblogger.wordpress.com

Rada Bogdan

Sunt Content Writer la Campuscluj.ro. Iubesc distracția și dansul. Ador ciocolata și ceaiul verde și îmi plac la nebunie comediile.

Lasă un comentariu

Espressor Manual Barista Max Breville

Recomandare

Fose septice la cel mai bun pret.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.