Tu ce tip de student esti?

Scris de 

Câte stele sunt pe cer, atâtea tipuri de studenți pe holurile facultăților, în sălile de lectură… sau în cluburile pe care Clujul le pune la dispoziție oricărui om doritor de distracție. Eticheta de student pe care toată lumea o pune pe stradă tipului cu ghiozdanul în spate sau fetei care îți citește cartea pentru următorul seminar în cafeneaua de la colț nu sunt suficiente pentru a caracteriza un student. Sunt câteva tipologii de student pe care tu cu siguranță le cunoști sau pe care le-ai întâlnit în scurta ta viață studențească. Doar că, nu suntem siguri dacă le-ai recunoscut din prima. De aceea, noi ne-am gândit să îți dăm o mână de ajutor și să te ajutăm să te încadrezi într-una din ele.

Studentul conștiincios

Poate că ești, poate că nu. Dar cu siguranță că l-ai întâlnit. Nu ratează niciun curs, iar timpul liber îl petrece în sala de lectură, studiind și citind toată bibliografia cap-coadă. Dimineața se trezește devreme, își bea cafeaua la bibliotecă pentru a-și continua apoi ziua cum știe mai bine: studiind. Seara, adoarme, mai mereu, cu o carte în brațe pentru ca în următoarea zi să o ia de la capăt. Bursa pe care o va primi în fiecare semestru o va cheltui pe cărți, după cum se poate anticipa.

 

Studentul petrecăreț

Supranumit și bufnița de noapte sau studentul care își trăiește nopțile și își doarme zilele, acesta este care devine brusc foarte credincios în preajma sesiunilor de examene. Asta pentru că doar o minune îl poate ajuta să obțină note de trecere. În rarele momente când va ajunge la cursuri, va adormi în ultima bancă sau își va petrece timpul spunând bancuri colegilor. Studentul petrecăreț este cel care studiază, în general, în afara facultății…

 

Studentul ,,virtual”

Ei bine, o altă tipologie de student este cea reprezentată de cei care își petrec majoritatea timpului în fața laptopului, fiind adevărați ,,doctori” în tot ceea ce ține de TV Series sau de diverse jocuri. Aceștia îți împart timpul între cursuri, atunci când reușesc să ajungă, și activitatea preferată: navigația pe internet. Acesta nu va cheltui banii în cluburi, nici pe cărți, dar va face mari eforturi financiare pentru a achiziționa ultimele gadget-uri care i se potrivesc cel mai bine.

 

Studentul implicat

Întotdeauna va fi tipul acela de student care nu va nici cel mai conștiincios, nici cel mai rebel. Acesta este studentul care nu va avea niciodată timp să își citească toate cărțile din bibliografie pentru că va fi implicat în felurite organizații studențești, va merge la teatru sau va avea seară de film cu prietenii. Studentul implicat nu se va sfii să renunțe la un curs, dacă știe că va fi o conferință interesantă în același timp sau dacă la teatru va juca actorul favorit.

 

Spune-ne printr-un comentariu care dintre aceste tipologii ți se potrivește cel mai bine?

 

Sursa foto: joniah2884.hubpages.com

Rada Bogdan

Sunt Content Writer la Campuscluj.ro. Iubesc distracția și dansul. Ador ciocolata și ceaiul verde și îmi plac la nebunie comediile.

articoleplatite.ro

Lasă un comentariu

masuta de cafea din sticla

Recomandare

Fose septice la cel mai bun pret.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.