Un elev clujean a intrat la Oxford

Scris de 

Un elev clujean, aflat în clasa a XII-a la Colegiul Național ”Emil Racoviță”, a intrat la Oxford. Concurența a fost uriașă, iar la Londra au fost chemați numai 22 de candidați din toată lumea. Este vorba despre Mihnea Cuibus, fiul șefului ISJ Cluj, Valentin Cuibus. Mihean este olipic la matematică și apreciat la nivel internațional pentru CV-ul său. 

 

La doar 14 ani câștigase deja 14 medalii de aur, 2 medalii de argint, 3 medalii de bronz, 37 de premii I, 2 premii II, 2 premii III, 5 menţiuni la numeroase olimpiade naţionale de matematică şi concursuri interjudeţene.

 

Nimeni, în niciun moment, la Oxford, nu s-a gândit să conteste rezultatul, cu toate că au fost foarte mulți candidați și au ales după criterii numai de ei știute. Au ales 22 de oameni, pe care i-au invitat la Londra, din care au ales 6, pe niște interviuri avute cu două cadre universitare. Nu au avut o bibliografie, o tematică. A fost o discuție cu acei oameni, care la final spun cine intră. Nimeni nu își poate pune problema să conteste rezultatul. 

 

„Fiul meu este printre cei 6. Și-a ales o secție mai ciudată, găsită de el. Secția este Economie, Filosofie, Politică. Merge pe trei specializări. Unul dintre cei doi universitari de la linia de economie i-a pus o întrebare atipică. I-a spus că nu o pune tuturor candidaților. După rezultatele pe care le aveți la matematică, l-a întrebat, de ce ați ales altceva? Nu știu care a fost răspunsul, dar la final i-a convins. ”

Nimeni nu pune problema să conteste. Acel om are capacitatea și ia o decizie. Există un subiectivism chiar și acolo. Rezultatele se trimit pe email, iar a doua zi i-au spus zilele în care are examene în următorii trei ani. Masa de seară costă 4,07 lire, masa de prânz atât. I-au spus că la examen trebuie să meargă în costum negru, cravată sau papion și pelerina caracteristică. Toate sunt așa din 1200”, a explicat Valentin Cuibus, joi seara, la emisiunea Știri de Cluj LIVE.

 

Sursa: stiridecluj.ro

Raisa Iosif

Studentă a Facultății de Drept și absolventă a celei de Științe politice, nu pot funcționa fără cafea și fără a fi mereu ocupată. Sunt fană înrăită a serialelor și ador mâncarea chinezească.

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.