Cele 4 nivele de implicare care decid daca vei reusi sau nu

Scris de 

Cei mai mulți oameni au visuri pe care doresc să și le atingă, dar niciodata nu trec mai mult de stadiul de dorință. Alți oameni au visuri pe care doresc să le atingă și sunt implicați total ca să le atingă. Cheia succesului în viață este să treci de la stadiul de dorință la cel de implicare. Atunci când ești implicat, vei vedea rezultate. Vei depune efort și vei “arde podurile” în urma ta încât să nu mai găsești scuze pentru a te opri.

Există patru nivele de implicare:

 

1. O să încerc

De câte ori spui că o să încerci sau auzi pe cineva care spune că o să încerce, să știi că de fapt 100% nu se va întâmpla nimic.

“O să încerc” înseamnă de fapt în traducere: la primul obstacol voi renunța.

 

2. O să fac tot ce pot

“O să fac tot ce pot” nu e cu mult mai bun decât o să încerc. Când spui că o să faci tot ce poți, de fapt îți lași o portiță deschisă pentru scuze și justificări. Ești înfrânt încă înainte de a începe.

 

3. O să fac tot ce e nevoie ca să se întample

“O să fac tot ce e nevoie” este modul în care gândesc cei care produc rezultate. Oamenii aceștia știu că ori vor produce rezultate ori vor eșua. Nu există cale de mijloc, nu există scuze.

 

4. E ca și făcut.

“E ca și făcut” e cel mai puternic nivel de implicare.  Când spui și gândești că un lucru e ca și făcut, nici măcar  eșecul nu mai e o opțiune pentru tine. Există doar victoria. Vei face tot ce e nevoie și mai mult decât atât. Nu vei căuta scuze, nu te vei plânge, indiferent câte obstacole îți vin în cale.

 

Orice lucru, proiect, vis ai în cap, începe cu o decizie. Te uiți și îți imaginezi cum vei fi în momentul în care îți vei atinge obiectivul. Te gândești la un plan ca să ajungi  acolo și îl pui pe hârtie. Îți analizezi toate resursele și opțiunile. Dar mai devreme sau mai târziu, oricât de multe informații ai avea sau oricât de perfect ar fi planul tău, va trebui să iei o decizie. Va trebui să decizi care e nivelul tău de implicare. Trebuie să treci peste greutăți și peste piedici. Trebuie să nu lași nimic să te împiedice.

 

 

Sursă foto: clipartpanda.com

 

Larisa Lacatus

Sunt stundetă a Facultății de Asistență Socială. Îmi place să fiu înconjurată de oameni de la care am ce învăța. Iubesc romanele polițiste și ciocolata amăruie.

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.