UPEC 2014 va fi gazduit de Universitatea Tehnica din Cluj

Scris de 

Clujul va gazdui cea de-a 49-a editie a Universities Power Engineering Conference – UPEC 2014 în septembrie. Este pentru prima oara cand prestigioasa conferinta se organizeaza in Europa de Est. Pe langa importanta in lumea academica si a cercetarii, UPEC va avea o contributie serioasa in promovarea imaginii Clujului si in crearea de noi legaturi intre universitatile si firmele participante.

UPEC 2014 va avea loc intre 2 si 5 septembrie 2014 la Cluj, fiind organizata de Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca in parteneriat cu Universitatea Politehnica din Bucuresti si Universitatea Politehnica Timisoara. Peste 200 de participanti din 41 de tari din toata lumea, inclusiv din Africa de Sud, Brazilia, Japonia, Australia, Zimbabwe, China, Libia sau Iran vor veni la Cluj pentru UPEC.

 

“UPEC este o conferinta anuala de traditie, foarte populara printre tinerii cercetatori, doctoranzi si ingineri din industria electrica si energetica, gazduita pentru prima data in 1966 de catre Universitatea din Newcastle, UK. Este o conferinta itineranta, ultimele editii fiind organizate de prestigioase universitati din Europa (Università di Padova-2008, University of Glasgow-2009, Cardiff University-2010, South Westphalia University of Applied Science-2011, Brunel University London-2012, Dublin Institute of Technology-2013)”, arata Prof.Dan D. Micu de la UTCN, membru al Comitetului International UPEC de noua ani.

 

Clujul a fost ales de Comitet inca din 2012, cand aveau de ales intre Romania, Portugalia sau Grecia. In urma voturilor s-a decis ca editia din 2014 sa se tina la Cluj. Anul viitor a 50-a editie va fi la Sffordshire in UK, de acolo a pornit conferinta, apoi in 2016 va fi in Portugalia, iar apoi in Creta, in Grecia.

 

Anul acesta sunt peste 200 de participanti la conferinta cu 250 de lucrari, care vor fi prezentate oral in trei din cele patru zile de conferinta. Toate lucrarile acceptate si prezentate la conferinta vor fi incluse in baza de date internationala IEEE Xplore. Programul va incepe in 2 septembrie cu o serie de tutoriale la Cluj Arena, in fiecare sesiune cate doua prezentari, de 40 de minute fiecare. UPEC2014 este dedicata implinirii a 50 de ani de la infiintare a Facultatii de Inginerie Electrica.

 

Din cele 250 de lucrari aproximativ 50 au autori sau co-autori din Romania. Participantii nu vor asculta doar prezentarea lucrarilor, la care accesul publicului este liber, ci, ca o traditie a Conferintei, vor vizita si atractiile locului. “In programul conferintei sunt incluse vizite tehnice si culturale: Salina de la Turda, Centrala Hidroelectrica de la Mariselu, Parcul Tehnologic Tetarom, Muzeul Etnografic, Clujul istoric”, a mai explicat Micu.

 

Sursa: ziardecluj.ro

Sursa foto: acitechnology.fr

Raisa Iosif

Studentă a Facultății de Drept și absolventă a celei de Științe politice, nu pot funcționa fără cafea și fără a fi mereu ocupată. Sunt fană înrăită a serialelor și ador mâncarea chinezească.

Lasă un comentariu

Cum sa alegi cel mai bun aspirator robot pentru locuinta ta?

Recomandare

Fose septice la cel mai bun pret.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook