„Nu votezi, Nu contezi!” - campania ANOSR prin care tinerii sunt chemati la vot

Scris de  Oct 22, 2014

Alianta Nationala a Organizatiilor Studentesti din Romania (ANOSR) a trimis o scrisoare deschisa prin care le cere celor 14 candidati la alegerile prezidentiale din 2 noiembrie sa isi spuna opinia despre sistemul educational si problemele cu care se confrunta tinerii din Romania.

Scrisoarea face parte din campania ”Nu votezi, Nu contezi!”, lansata de ANOSR, prin care studentii si tinerii sunt chemati sa isi exprime parerea despre candidatii la cea mai inalta pozitia din stat. La mai putin de 24 de ore de la lansarea campaniei, aproape 4000 de studenti si tineri si-au anuntat deja intentia de a participa la vot pe un site de socializare folosit de campanie.

 

ANOSR atrage atentia ca desi Romania are peste 2,5 milioane de tineri cu varste cuprinse intre 18 si 26 de ani, totusi procentul de tineri care voteaza este unul extrem de mic, tinerii fiind principala categorie de varsta care a absentat la vot in ultimii ani. Argumentele principale pentru care tinerii nu merg la vot sunt in genreral asociate cu lipsa de incredere pe care acestia o au fata de clasa politica si de faptul ca cei care candideaza nu le ofera solutii la problemele lor.

 

Desi neprezentarea la vot a fost de multe ori folosita de tineri ca o forma de sanctiune a lipsei de viziune si potential a clasei politice, efectele acestui fenomen s-au intros direct asupra lor prin faptul ca nevoile si interesele lor nu au fost prioritizate de politicieni, interesati mai degraba sa multumeasca si sa obtina sprijin de la grupurile sociale care alcatuiesc electoratul cel mai prezent la vot si care influenteaza cel mai mult rezultatele finale ale alegerilor. Acest lucru poate fi cel mai usor sesizat prin lipsa de mesaje adresate studentilor sau tinerilor de catre candidatii la prezidentiale sau prin lipsa unei abordari complexe, lipsite de superficialitate si mesaje pur cliseice, a problemelor pe care le au tinerii si pe care le are sistemul educational.

 

Toate informatiile despre campanie, inclusiv scrisoarea deschisa, informatii despre modul in care studentii si tinerii pot vota, precum si argumente care sa ii convinga sa participe la vot pot fi gasite pe site-ul campaniei, www.voteaza.anosr.ro.

 

“Toti politicienii se plang sau ne atrag atentia in discursuri pompoase de faptul ca studentii si tinerii nu se prezinta la vot si nu isi exprima opinia despre viitorul Romaniei. Cu toate acestea, niciunul dintre candidatii la prezidentiale din acest an nu ne-au spus care este opinia lor despre educatie si problemele pe care le au tinerii la inceput de drum, in afara unor mesaje sterile, superficiale si care nu abordeaza problemele de fond. Pe noi nu ne mai misca mesajele cliseice care de fapt nu ne spun nimic, iar prin scrisoarea deschisa pe care am trimis-o azi candidatilor le cerem sa ne dea motive sa credem ca ei sunt cu adevarat o alegere buna pentru noi si pentru Romania si ca ar trebui sa ii votam. Nu vrem sa fim o alta generatie afundata in dezamagiri fata de lipsa de interes pentru cetateni a clasei politice, dar pentru asta avem nevoie de solutii la problemele noastre si vrem sa vedem interes din partea candidatilor pentru noi si potentialul pe care il avem”Cristi Popescu, Presedinte ANOSR.

 

Sursa: onlinestudent.ro

Ultima modificare Miercuri, 22 Octombrie 2014 11:57
Raisa Iosif

Studentă a Facultății de Drept și absolventă a celei de Științe politice, nu pot funcționa fără cafea și fără a fi mereu ocupată. Sunt fană înrăită a serialelor și ador mâncarea chinezească.

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.