Studii in strainatate? Vezi ce prefera tinerii romani in 2014!

Scris de 

Te gândești să pleci la studii în străinătate?  Află că prima țara in topul preferintelor romanilor pentru studiile in strainatate este Marea Britanie; ea este urmata de Danemarca, unde taxele de scolarizare sunt zero, iar pe locul trei este Olanda. Clasificarea s-a facut pe baza datelor furnizate de persoanele inregistrate la editia din toamna a RIUF - Romanian International University Fair, anunta Educativa intr-un comunicat. In ceea ce priveste domeniile de studiu preferate de tineri, anul acesta a programele de studiu axate pe IT si Informatica au fost detronate de Management si Business.

Marea Britanie se mentine in topul celor mai populare destinatii universitare in randul tinerilor romani. 65% dintre persoanele care s-au inscris la Targul international de universitati - RIUF si-au exprimat interesul si pentru aceasta tara, se arata intr-un comunicat. Pe locul al doilea, cu un procent de 47%, se afla Danemarca, unde taxele de scolarizare sunt zero, iar pe locul trei este Olanda (42%) - datorita numarului mare de programe cu predare in limba engleza oferite.

 

Danemarca si Olanda au inregistrat o crestere in preferintele tinerilor, fata de 2012, cand se aflau pe locurile patru si cinci. Cele doua state au luat locul Germaniei si Statelor Unite. Pe locul patru se afla chiar Romania, pe care 41% dintre respondenti o includ ca varianta pentru continuarea studiilor, potrivit grupului care dezvolta produse si servicii educationale.

 

Domeniile preferate ale tinerilor romani:

In ceea ce priveste domeniile de studiu preferate de tineri, pe primele locuri in 2014 se claseaza programe de Management (35%), Business (27%), Marketing (26%) si Stiinte Politice si Relatii Internationale (24%). Programele de studiu axate pe IT si Informatica, dar si de Economie, nu mai prezinta acelasi interes cum o faceau in urma cu doi ani - programele de IT au coborat de pe locul doi pe locul sapte, iar Economia de pe trei pe noua, se arata in comunicat.

 

Sursa: hotnews.ro

Sursa foto: fundatiadanvoiculescu.ro

Raisa Iosif

Studentă a Facultății de Drept și absolventă a celei de Științe politice, nu pot funcționa fără cafea și fără a fi mereu ocupată. Sunt fană înrăită a serialelor și ador mâncarea chinezească.

Lasă un comentariu

Cum sa alegi cel mai bun aspirator robot pentru locuinta ta?

Recomandare

Fose septice la cel mai bun pret.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook