Liga Studentilor Romani din Strainatate au lansat campania „Hai acasa!”

Scris de 

Studenții români care studiază prin țări străine și își doresc o carieră în țară au acum șansa aceasta printr-o campanie lansată de LSRS. Liga Studenţilor Români din Străinătate (LSRS) a lansat proiectul ”Hai Acasă!” destinat studenţilor şi absolvenţilor români din străinătate care îşi doresc o carieră în ţară. Până pe 22 iunie, aceştia vor putea interacţiona, online şi offline, cu reprezentanţii mai multor companii şi vor putea accesa o serie de stagii în instituţii din România.

Sâmbătă, 8 iunie, a luat startul proiectul „Hai Acasă!”, un eveniment de cariere dedicat studenţilor şi absolvenţilor români din străinătate organizat de Liga Studenţilor Români din Străinătate (LSRS), cu sprijinul Ministerului Educaţiei Naţionale, Ministerului Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, Ministerului Tineretului şi Sportului şi Ministrului Delegat pentru Românii de Pretutindeni.

 

Evenimentul se va desfăşura atât offline (la Bucureşti, în data de 22 iunie, într-un eveniment în care studenţii şi absolvenţii vor discuta cu angajatorii faţă în faţă), cât şi online (pe platforma interactivă EventLink360, până pe 22 iunie) şi va conecta companiile participante cu studenţi şi absolvenţi ai universităţilor din întreaga lume, în timp real, de oriunde ar fi.

 

În perioada 8-22 iunie, platforma EventLink360 va fi activă: tinerii vor vizualiza companiile prezente la „Hai Acasă!” şi ofertele lor profesionale, iar reprezentanţii companiilor vor putea vizualiza profilurile participanţilor (prenume şi nume, statut, universitatea din străinătate, specializare principală şi secundară, disponibilitate), susţin reprezentanţii LSRS.

 

Condiţia de acces: cel puţin un semestru de studii peste hotare

Ei vor putea face schimb de contacte şi chiar vor putea stabili online o viitoare întâlnire faţă în faţă, în ţară, la evenimentul din Bucureşti, din 22 iunie.

Studenţii şi absolvenţii cu studii peste hotare s-au putut înscrie gratuit să participe la „Hai Acasă!”, pentru a intra în legătură cu companiile din România participante de asemenea la proiect, începând cu data de 14 mai 2013 şi până la finele lunii. Una din condiţiile de bază a fost experienţă internaţională de studii de minimum un semestru la o instituţie de învăţământ acreditată din străinătate.

 

Totodată, în cadrul "Hai Acasă" se va desfăşura "Business Consulting Case Study Event", competiţie bazată pe dezvoltarea abilităţilor de leadership, problem-solving şi munca în echipă, în cadrul căruia studenţi şi absolvenţi români de top cu studii în străinătate vor fi consultanţi pentru o zi, prin rezolvarea unui studiu de caz, ce va simula o problemă reală în domeniul consultanţei de management.

 

La prima ediţie a târgului de carieră ”Hai Acasă!”, care a avut loc anul trecut în perioada 28-29 iunie, au participat 192 de studenţi şi absolvenţi de studii în străinătate, cu vârste cuprinse între 20 şi 35 de ani, potrivit LSRS.

 

Sursa: adevarul.ro

Sursa foto: satu.mare.transilvania-tv.ro

Rada Bogdan

Sunt Content Writer la Campuscluj.ro. Iubesc distracția și dansul. Ador ciocolata și ceaiul verde și îmi plac la nebunie comediile.

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.