Cele mai ciudate articole ale saptamanii din presa locala

Scris de 

Suntem un popor fascinant. Chiar dacă la capitole precum economia sau politica nu ne situăm în top, ca cetăţeancă a României, declar cu mâna pe inimă că, orice s-ar întâmpla, nu mă pot plictisi.

Aşa popor (fascinant) , aşa ştiri. Am cules din presa online câteva evenimente pe care dacă nu le-aţi fi aflat, aţi fi putut dormi la fel de liniştiţi noaptea.

stire1Aşadar, citynews.ro relatează că un bărbat din Bistriţa şi-a înscenat o tâlhărie pentru ca nevasta să nu afle că şi-a cheltuit banii.

 

Pe scurt, “Bărbatul a reclamat faptul că luni dimineaţa, în jurul orei 00:45, din staţia de taxi de pe strada Constantin Roman Vivu din Bistriţa, a fost solicitat de trei persoane necunoscute, de sex masculin, pentru a le transporta în localitatea Budacul de Sus, fiind negociată şi plătită contravaloarea cursei.

În urma cercetărilor efectuate, a rezultat că în noaptea de 07/08.09.2013, în timpul serviciului, bărbatul și-a pierdut suma de bani în împrejurări necunoscute, aspect pe care nu a dorit să îl cunoască familia sa. În următoarea zi, acesta a sesizat poliţiştii, pentru a justifica lipsa banilor. Întrucât a alertat fără motiv întemeiat organele de poliție, reclamantul a fost sancționat contravențional", se arată într-un comunicat al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Bistriţa-Năsăud.”

 

Să mai zică cineva că femeia reprezintă sexul slab! Păi cum, domle, să-ţi fie mai puţin frică de sancţiunile autorităţilor decât de gura/ polonicul nevestei?

 

Deşteaptă alegere! Dacă bărbatului îi era frică de ce o să i se întâmple când soţia află că şi-a cheltuit banii, îmi pot doar închipui că, după cele întâmplate, şi-a achiziţionat o vestă antiglonţ.

 

stire2

Acelaşi site postează nemulţumirea Silvianei C. din Cluj-Napoca, care, privind pe geam într-o dimineaţă, nu a înţeles de ce se simte ca pe malul mării. Începea, parcă, să simtă şi briza şi să audă pescăruşii care se odihnesc pe ţărm. Ţârâitul telefonului a întrerupt-o însă din visare, pentru că şeful o chema mai devreme la o şedinţă. A crezut că a revenit în lumea reală, dar barca cu motor era tot acolo.

Decizând să fie în continuare realistă, a declarat că:

 

Sunt o clujeancă și locuiesc în cartierul Andrei Mureșanu, în zona străzii Brașov. De câteva zile, aici a fost abandonată o remorcă cu o ambarcațiune (barcă cu motor) pe trotuarul de pe str. D. Cantemir, colț cu str. Brașov. Eu locuiesc chiar în casa de pe colț și am observat că această "ambarcațiune" este parcată neregulamentar aici în dreptul casei mele, pe trotuar și pe spațiul verde. Nici pietonii, nici mașinile nu mai au loc de acest "mastodont" apărut în cartierul rezidențial. Asta e culmea nesimțirii.”

 

De la bărci cu motor, trecem la biciclete. Probabil vă este familiar bancul următor:

Întrebare la Radio Erevan: Este adevărat că cetăţeanului Ivan i s-a dat o maşină ?
Răspuns: Da, este adevărat, dar nu este vorba de cetăţeanul Ivan, ci de cetăţeanca Ludmila, nu este maşină, ci este bicicletă şi nu i s-a dat, ci i s-a furat.

 

Ştirea sună în felul acesta:

“Unui clujean din cartierul Bună Ziua i s-a furat bicicleta de pe casa scării. Păgubitul l-a blestemat pe hoț.

 ”Mi s-a furat bicicleta de la etajul 1, legată cu cablu și cifru. Să-i fie rușine celui care a făcut-o. Pentru ceilalți: Atenție că se fură de pe casa scării!!!

Pentru hoț: Ăia să fie toți banii tăi de acum înainte”, a scris păbugitul.”

Frumos sau ce?

stire3Continuăm cu minunatele evenimente postate, de această dată de site-ul stiridecluj.ro.

Un șofer RATUC a pus o frână bruscă în momentul în care a părăsit stația de pe strada Memorandumului și toți pasagerii din autobuz au fost pe burtă.

“Trecătorii au sunat la 112, în jurul orei 15.30, în momentul în care au văzut incidentul. Pasagerii au căzut în autobuz la o frână a șoferului.  Incidentul nu a fost înregistrat ca și accident. S-ar părea că șoferul a pus frână bruscă pentru a evita un pieton care a sărit în stradă”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Cluj, Simona Vornicu.

 

Deci cum? Toţi pasagerii au fost pe burtă? Putem presupune că de râs, atât timp cât ştirea consemnează modul exact în care au ajuns bieţii oameni.

Cred că trebuia completat totuşi: “Ei au refuzat să cadă pe spate sau pe o parte, pentru a nu strica feng-shui-ul.”

stire4O ultimă oprire prin presa locală este la o ştire mai mult shui decât feng, referitoare la preşedintele Traian Băsescu: “Președintele Traian Băsescu a fost huiduit și atacat cu pâine, duminică, la Țebea, unde este prezent la serbarea a 141 de la moartea lui Avram Iancu. Deși au existat persoane care l-au huiduit pe Băsescu, în mulțime s-au aflat și oameni care l-au aplaudat.”

 

Uneori eşti primit cu pâine şi sare, alteori atacat cu ele. Ce să-i faci, se mai schimbă datina.

 

Că tot ziceam de economie la început, trebuie să fim totuşi optimişti. Ne situăm mai bine decât ţări precum Somalia, în care atacurile cu pâine nu s-ar putea întâmpla niciodată.

 

Sursa foto : mediasourcetv.com

Cristina Dochia

Pasionată de oameni, cuvinte, idei. Visez la o media bazată pe principii și pe aptitudini reale, în care să lucrez. În rest, caut să blochez clișeele prin scris.

Lasă un comentariu

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.