6 gustari sanatoase pentru zilele pline

Scris de 

Când eşti foarte ocupat, e greu să reuşeşti să-ţi faci timp să mănânci ceva sănătos, mai ales pe fugă. De prea multe ori ne trezim că trecem peste mese ca şi vodă prin lobodă, iar la final simţim cum stomacul protestează vehement. În cel mai bun caz e doar stomacul, dar se întâmplă ca alimentaţia proastă să-ţi afecteze atât condiţia fizică cât şi cea mentală, îngreunându-ţi astfel productivitatea. Ce e de făcut? De mâncat ceva mai sănătos.

 

 

Dacă eşti în lipsă de timp sau de idei, aruncă o privire peste recomandările următoare:

 

1) Smoothies

 

1

 

Murea, precum căpşunii, afinele sau bananele, e perfectă pentru smoothies. Dar, totodată, poţi adăuga şi spanac, pentru vitamine.

 

 

2) Iaurt

 

2

 

Iaurt + ceva cereale. Gustarea perfectă! A, da, şi ai mai putea adăuga fructe. Yum!

 

 

3) Fructe uscate

 

3

 

Dacă ai o slăbiciune pentru dulciuri, dar încerci să le reduci, fructele uscate ar putea fi o alternativă sănătoasă. De exemplu, stafide sau piersici sau curmale sau orice. Adaugă şi nişte migdale sau nuci, pentru uleiurile esenţiale.

 

 

4) Unt de arahide

 

4

 

E o proteină puternică. Întinde-l pe o felie de pâine integrală, pentru a obţine o gustare săţioasă.

 

 

5) Brioşe

 

5

 

Nu dintr-acelea minunate, cu ciocolată, nu, nu. Ci dintr-alea mai sănătoase cu morcovi, măr sau zmeură sau orice alte alternative la dulciuri. Sunt bune pentru nutrienţii care le conţin.

 

 

6) Cereale

 

6

 

Cerealele integrale te pot ajuta să îţi iei aportul necesar de fibre, acid folic şi alte vitamine şi minerale. Multe varietăţi pot fi mâncate ca şi o gustare uscată, precum chips-urile, însă mare atenţie la aportul de zahăr care îl conţin.

 

 

Ştiu că e destul de complicat să înveţi să mănânci sănătos. Investiţia financiară poate fi mai mare, dar şi recompensele sunt pe măsură. Hei, vei avea mai multă energie :)

 

 

sursă foto: tumblr.com

Bianca Gângă

Content Writer la Campuscluj.ro şi mândră de asta. Blogger ocazional şi şoricel de bibliotecă. Rockoholic, coffeeholic, chocoholic, funholic şi pasăre de noapte.

Website arylequine.wordpress.com

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.