Studentii de la UAT sunt pregatiti sa "Breaking Rules" printr-o noua expozitie

Scris de  Oct 25, 2017

 din Cluj-Napoca și Uniunea Artiștilor Plastici din România anunță începerea unei ample serii de manifestări expoziționale, grupate sub titlul Breaking Rules. Manifestările au loc în perioada 26 octombrie – 27 noiembrie în mai multe locații din Cluj-Napoca și sunt organizate de Centrul Cultural Clujean, cu sprijinul  celor mai reprezentative instituții de artă ale orașului. Vernisajul maratonului expozițional va avea loc joi 26 octombrie, ora 18, la Muzeul de Artă Cluj.

 

Evenimentele fac parte din proiectul Breaking Views. Memorie în construcție | Viitor în aşteptare, programul preinaugural al Centrului European de Artă Contemporană care urmează să se deschidă la Cluj în anul 2020. Manifestărilor curatoriate de UAD în colaborare cu UAP li se vor adăuga până la finalul lunii noiembrie şi cele realizate de alți parteneri ai proiectului: Fabrica de Pensule, Departamentul de Cinematografie și Media al Facultății de Teatru și Televiziune a UBB și Federația Galeriilor și Artiștilor din Fabrica de Pensule.

 

Breaking Rules, proiectul propus de UAD şi UAP în deschiderea programului preinaugural al Centrului European de Artă Contemporană, constă într-o serie de manifestări expoziţionale în spaţii mai mult sau mai puţin convenţionale, care vor reuni, deopotrivă, lucrări ale profesorilor şi studenţilor UAD Cluj-Napoca. Locaţiilor consacrate, precum sălile Muzeului de Artă, ale Galeriei Casa Matei sau cele ale Galeriei Paul Sima, li se vor adăuga o serie de spații noi, precum Muzeul Farmaciei, Muzeul Botanic al UBB sau Vivariul UBB, care vor căpăta noi valenţe, artistice de această dată, în încercarea de a realiza întâlnirea publicului iubitor de artă cu alte sectoare sau segmente ale vieţii sociale.

 

Breaking Views. Memorie în construcție | Viitor  în aşteptare este un proiect colectiv care propune o serie de expoziții, intervenții în spațiul public, dezbateri şi conferințe reunite sub un generic care în egală măsură se doreşte recuperator, dialogic şi programatic. Potrivit organizatorilor, proiectul iniţiat de Centrul Cultural Clujean „este în egală măsură un act de reevaluare a trecutului – a tradiției, a memoriei, a „deja-făcutului” – şi o proiecție constructivă, atent vectoriată către viitor în care arta constituie un instrument de înțelegere, analiză şi modelare a lumii înconjurătoare”. Tema Breaking Views. Memorie în construcție | Viitor în aşteptare introduce o parte din direcțiile strategice de abordare artistică şi culturală ale proiectului Centrului European de Artă Contemporană. Mai exact, racordul cu elementele socio-culturale ale actualității, recuperarea şi valorificarea memoriei, racordarea la potențialul civic şi economic al comunității şi articularea unui discurs expozițional constructiv şi colaborativ.

 

Citeste si:

---> Marile universitati din Romania fac apel la respectarea legii invatamantului superior

---> Top 5 cele mai populare jocuri de cuvinte pentru telefoanele cu Android

 

Sursa: cluju.ro

Raisa Iosif

Studentă a Facultății de Drept și absolventă a celei de Științe politice, nu pot funcționa fără cafea și fără a fi mereu ocupată. Sunt fană înrăită a serialelor și ador mâncarea chinezească.

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.