Sfaturi de optimizare pentru Joomla

Scris de 

Folosești Joomla pentru site-ul tău? Știi cum să îți optimizezi conținutul, ținând cont de CMS-ul pe care îl utilizezi? Ei bine, dacă vei ține cont de următoarele aspecte, întreg procesul SEO va fi mult mai ușor de gestionat, iar rezultatele nu vor întârzia să apară.

 

În primul rând, ocupă-te de chestiunile de bază, ce îți vor fi de folos indiferent dacă folosești Joomla sau un alt sistem de management al conținutului. Va trebui să ai un design atrăgător, catchy, care să îi încânte privirea utilizatorului și să îl convingă să rămână pe site. Pentru asta există o listă  de template Joomla 3.3, de unde poți alege stilul pe care vrei să îl adopți în ceea ce privește identitatea vizuală.

Iar dacă tot suntem la acest capitol, imaginile sunt foarte importante. Înainte de a le încărca pe blog, redimensionează-le, ca să nu ocupe foarte mult spațiu și să nu încetinească timpul de încărcare al paginilor, dar păstrează-le totuși la o calitate bună. Fotografiile mari, colorate, atrag privirea cititorului și sunt un adevărat magnet pentru el. Nu uita nici de filename-ul imaginii! Dacă tu îți ilustrezi articolul cu un peisaj superb, dar denumirea pozei rămâne ”IMG21”, nimeni nu o va găsi prin intermediul motoarelor de căutare.

 

Mai apoi, ai grijă ca URL-urile care trimit spre paginile tale să arate bine. Poți modifica din setările Joomla care vrei să fie link-ul tău, pentru a-l face search engine friendly. Preferabil, URL-ul tău trebuie să conțină numele articolului/ al produsului etc., iar între cuvinte poți să folosești cratima (”-”), pentru a fi corect indexat.

 

Păstrează categoriile sau data articolului în URL doar în cazuri excepționale, dar asigură-te că ai scăpat de semnele speciale, că nu este extrem de lung și că îi va da de înțeles cititorului despre ce este vorba în pagină. În plus, ar fi recomandat ca atunci când ștergi o parte din URL, link-ul să funcționeze și să te trimită spre o altă pagină sau măcar spre un 404 Error Page.

 

De asemenea, conținutul duplicat este o problemă pentru orice site, iar cele create în Joomla nu fac excepție. Creează un fișier robots.txt, pentru ca motoarele de căutare să indexeze doar conținutul original, și folosește .htaccess pentru a trimite cititorii spre același domeniu, indiferent dacă este accesat cu sau fără www în față.

 

Cât despre administrarea site-ului, există o mulțime de opțiuni, componente și module în configurația Joomla, dintre care unele pot să nu îți fie deloc folositoare. Cea mai bună soluție ar fi să le dezactivezi, inclusiv sursele de statistici site (Google Analytics este o alegere mai bună și afișează mai multe detalii despre sursele traficului tău, audiență, etc.). Cu cât vei avea un panou de administrare mai structurat și o strategie clară de conținut, cu atât vei progresa mai mult pe partea de optimizare.

 

Voi ce alte tehnici de optimizare mai folosiți pentru site-urile create în Joomla?

 

Sursa foto : oklejanie-samochodow.com

Isabela Latiș

Absolventă a facultății de Jurnalism, content writer la CampusCluj.ro, pasionată de fashion, publicitate și mediul online. Ador călătoriile, fotografia și cărțile bune.

Website www.bloggerissa.com

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.