Activitati si jocuri pentru copii care ii ajuta sa isi dezvolte pozitiv personalitatea

Scris de 

Când vine vorba de copilul tau cel mai important lucru pentru creșterea lui este să petreci cât mai mult timp cu el. Este esențial să găsești activități și jocuri care să îi ajute să își dezvolte pozitiv personalitatea.

O activitate amuzantă poate fi să-l înveți să se îmbrace singur, sau chiar să își aleagă singur hainele. V-ați putea uita împreună pe site-urile online cu haine copii și să alegeți de aici hainele potrivite pentru personalitatea copilului tău. Astfel îl implici în responsabilitatile de zi cu zi, iar “corvoadele” zilnice se vor transforma în adevărate aventuri și jocuri.

Un weekend petrecut la cort, în natură este o variantă foarte interesantă de luat în calcul atunci când vrem să petrecem mai mult timp cu copiii nostri. Aceștia vor aprecia mult mai mult confortul de acasă, dar vor considera “weekendul la cort” o activitate distractivă. Copii vor putea vedea cum se face un foc, cum se gătește mâncarea în aer liber și bineînțeles, vor putea participa la instalarea cortului, activitate care îi va încânta enorm de mult. E foarte important ca aceștia să fie implicați în toate procesele pentru a învăța cât mai multe.

Activitățile de zi cu zi pot fi transformate în mici jocuri interesante, de exemplu ziua de curățenie poate fi transformată în ziua de aventuri în casă. Copii pot fi implicați în activități ca: ștersul prafului, aranjarea și împăturatul hainelor, ștersul veselei spălate, precum și multe altele; va fi mult mai interesant pentru ei dacă vei inventa o poveste în spatele fiecărei sarcini, deoarece este perioada în care jocul este esențial și creativitate este în dezvoltare.

Acestea sunt 3 idei simple prin care copiii pot fi responsabilizați și implicați mult mai mult în activitățile de zi cu zi. Dacă folosim abordarea corectă, aceste activități se vor transforma în plăcere și nu vor fi privite de copii ca obligații negative și vor ajunge să le facă cu drag, poate un uneori chiar mai bine ca noi.

Raisa Iosif

Studentă a Facultății de Drept și absolventă a celei de Științe politice, nu pot funcționa fără cafea și fără a fi mereu ocupată. Sunt fană înrăită a serialelor și ador mâncarea chinezească.

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.