Top 6 obiceiuri ce stau in calea succesului

Scris de  Feb 25, 2014

Calea spre succes este de foarte multe ori pavată cu propriul nostru gunoi, cu obstacole pe care chiar noi le punem în calea dezvoltării noastre. Obiceiurile noastre sunt, prin definiție, comportamente de care nu ne putem dezlipi, pe care uneori nici nu le observăm, transformându-ne astfel în mașinării blocate pe pilot automat. Obiceiurile au puterea de a ne pune piedici în calea dezvoltării personale și de a fi oameni de succes.

În continuare îți voi prezenta topul celor mai groaznice obiceiuri, care se interpun între tine și succes. Dacă le ai, trebuie neaparat să scapi de ele!!!

 

Așteptarea momentului potrivit

De câte ori ți-ai spus: „Aștept până voi aduna bani pentru asta” sau „Trebuie să caut mai mult”? Un proverb chinez celebru spune că: Cel mai bun timp pentru a planta un copac a fost cu 20 de ani în urmă. Următorul moment potrivit este chiar acum. Așa că oprește-te din a căuta unicorni și ia taurul de coarne chiar în acest moment pentru că orice acțiune este mai bună decât nimic.

 

În așteptarea aprobării celorlalți

Mereu suntem în căutarea validării muncii noastre, dar în momentul în care acestă așteptare trece o anumită limită, când nu mai facem nimic în plus, nimic nou, numai ceea ce se așteaptă ceilalți să facem, intervine stagnarea. Învață să nu te „hrănești” cu aprobarea celorlați, învață ce înseamă inovarea.

 

Nevoia de a fi sau de a face totul perfect

Perfecționismul poate fi uneori un Păcălici, deoarece pierzând foarte mult timp cu o sarcină poate fi în defavoarea ta, chiar dacă o faci perfectă, pentru că există oameni care așteaptă după tine. Dacă munca ta îndeplinește toate așteptările, învață să ai încredere în instincte și nu o verifica din nou și din nou.

 

Frica de a te murdări

Nu există lideri excelenți cărora să le fie frică să riște, să se murdărească puțin. Puțin risc nu strică, și în plus întărește caracterul unui om. Ieși din banal și îndrăznește prin idei și creativitate.

 

A nu învăța de la oamenii care sunt „mai prejos” decât tine

Mândria este otrava din paharul cu apă. Oricine poate să te surprindă cu învățături extraordinare. Dar dacă tu te crezi mai bun decât ceilalți și nu vei asculta pe nimeni care nu este cel puțin la același nivel intelectual cu tine, vei face un pas în față și doi înapoi. Nu știi niciodată prin ce experiențe a trecut un om pe care nu îl cunoști și cum acestea te vor ajuta în viitor.

 

Prea încăpățânat să o lași baltă

Tenacitatea și perseverența sunt calități grozave, dar pot fi și dușmanul tău cel mai de temut, deoarece acestea te pot ține pe loc mult timp, iar tu vei pierde timp prețios. Trebuie să înveți să renunți în momentul în care un proiect îți ocupă prea mult timp și este ineficient.

 

În această ordine de idei, putem ajunge la concluzia că lanțurile pe care noi înșine le creăm, prin obiceiurile făcute, sunt prea ușoare pentru a le simți până în momentul în care devin prea grele pentru a le rupe. Dacă suferi de oricare dintre aceste obiceiuri toxice, a venit timpul să scapi de ele.

 

Sursa foto: nocarbsafterfour.com

Raisa Iosif

Studentă a Facultății de Drept și absolventă a celei de Științe politice, nu pot funcționa fără cafea și fără a fi mereu ocupată. Sunt fană înrăită a serialelor și ador mâncarea chinezească.

articoleplatite.ro

Lasă un comentariu

banner IARNA 300x600

Recomandare

Fose septice la cel mai bun pret.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.
Detalii Ok Resping