Cum sa controlam stresul din timpul examenelor?

Scris de 

Cu studenţia nu-i de glumă! Mai ales în sesiune. Nici nu e un secret că insomniile și stresul capătă o intensitate specială și nedorită în timpul sesiunii de examene. Și de multe ori ni s-a întâmplat ca din cauza lor să obținem note mici și chiar restanțe, deși învățasem în prealabil zile și nopți bune. Ei bine, cum rezolvăm problema?

Organizarea-i lucru mare!

Dacă vrei să eviți feeling-ul acela de nimicnicie în fața imensității de foi și a multelor cărți ce ți-au invadat biroul, trebuie să știi că efortul de a învăța la timp, de a citi și a lua notițe în timpul semestrului poate evita atacul de panică pe care îl vei avea cu două zile înainte de examen. Mai ales dacă știi că se apropie examenele. Nopți albe vei avea oricum, dar măcar încearcă să nu le ai chiar înaintea examenului. Un somn bun va face minuni la examen!

 

Fă exerciții de relaxare!

E plin youtube-ul de tot soiul de practici de relaxare care pot să-ți ofere liniște de care ai nevoie înainte de un examen, sau care pot să-ți ofere un somn bun și odihnitor cu o noapte înaintea „marelui eveniment”. Nu le subestima puterea, ci încearcă-le! Vei vedea că îți vor îmbogăți capacitatea de concentrare.

 

Terapia prin râs

Citește bancuri, imaginează-ți profesorul cu care vei da examenul în ipostaze amuzante sau pur și simplu strâmbă-te în oglindă. Orice te va face să râzi. Efectul psihologic calmant al râsului a fost dovedit științific și te va ajuta să te deconectezi pentru câteva minute de la gândul examenului.

 

Nu uita de sport!

Dacă tot îți face probleme insomnia, sportul, mai ales cel practicat seara după o zi de studiu extenuantă, te scapă de stres și te ajută să fii calm și relaxat la examenul de a doua zi. Te eliberează de gânduri și energii negative si îți oferă o noapte odihnitoare. Beneficiile sportului nu sunt niciodată de ignorat, mai ales în timpul sesiunii.

 

Sursa foto: braintrack.com

Rada Bogdan

Sunt Content Writer la Campuscluj.ro. Iubesc distracția și dansul. Ador ciocolata și ceaiul verde și îmi plac la nebunie comediile.

Lasă un comentariu

Cum sa alegi cel mai bun aspirator robot pentru locuinta ta?

Recomandare

Fose septice la cel mai bun pret.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook