4 tipuri de oameni pe care-i "foarte iubesti" cand ai proiecte

Scris de 

În studenție, cel puțin o dată, ai fost nevoit/ă să lucrezi în grup...cu încă...să zicem, 4 colegi. Și, de multe ori s-a întâmplat, ca măcar unul dintre ei (sau și mai bine, fiecare dintre ei) să faă parte dintre stereotipurile astea superbe, pe care urmează să le descriu mai jos. Așadar, ce e de făcut?

Păi, pentru început, poți să-i prinzi de urechiușe, și să-i tragi tare-tare-tare. Iar apoi, poți să-i prinzi de gulerele cămășii, și să-i scuturi bine-bine de tot. Dar, bineînțeles, nu va merge. Pur și simplu. Așadar, trebuie să tragi aer în piept și să rezolvi problema decent, fără a te lua de moț cu colegii tăi. Nu se cade.

 

Hai să vedem împreună, cum am putea să ne descurcăm cu omuleții ăștia faini, pe care-i urâm, într-un mod decent, și fără a fi nevoiți să facem toată munca. Desigur, din miile de tipuri, am ales doar 4, dintre cele mai frecvente.

 

#1: "Nu știu de ce mă aflu aici"

tumblr inline mow0ndGjgJ1qz4rgp1

Îl găsești peste tot, în special în fiecare grupă. Poate în cvatriplu exemplar. Știi tu, omul ăla căruia nu-i pasă de nimic altceva ...decât de un absolut etern și infinit nimic.

 

Cum e omul ăsta? Cel care nu vine la întâlnirile de grup, care nu va respecta deadline-ul sau și mai "bine", nu va face absolut nimic legat de proiect, și și mai rău, nici nu poți să-l convingi să-și schimbe obiceiul. Adică no, să facă ceva.

 

Ce e de făcut? Din păcate, există două soluții: unu, fie îi spui profesorului de comportamentul său, ceea ce ar fi destul de nasol, căci practic ai fi turnător, fie îl scoți din proiect direct, la comun acord cu colegii tăi. Și dacă profesorul întreabă de ce, îi spui.

 

#2. "PROIECTUL ĂSTA E VIAȚA MEH"

(adică omul ăla foarte stesat)

OMFG1

Nu e chiar atât de oribil acest tip, pentru că știi că măcar te poți baza pe el. Dar, uneori obișnuiește să te sune muuuult prea des și mult prea mult, și să-ți scrie pe facebook, să-ți trimită SMS-uri și e-mail-uri, legate de fiecare task. Absolut. Chiar dacă acum 15 minute i-ai spus că vei începe peste 12 minute. Mda.

 

Ce e de făcut? Deobicei, îl sedezi. Sau arunci după el/ea cu ciocolată sau ceva care ar calma (o cărămidă). Evident, glumesc. Cel mai bine e să vorbești cu persoana respectivă și să-i explici că vei face treaba, și să te mai lase în pace. Sau să-ți închizi telefonul. Dar, nu e bine. Poate te va stresa mai rău.

Callin deab24 24453561

 

#3. "Ioi....proiect? Eh...o să-mi fac partea. Cân...azi...va."

collegesenior1

Apoi, îl cunoaștem foarte bine. E genul ăla care îți promite, dă din cap și pe urmă când îți dispare din raza vizuală, îți dispare de tot...adică, nu-ți mai răspunde la telefon, e-mail, sms-uri, mesajele de pe facebook. Apare seen, dar niciun răspuns, și-ți vine să-l strângi de gât.

 

Înainte să te enervezi, trage aer adânc în piept.

 

Poți să faci două chestii: 1, să încerci să-i dai deadline-uri, și să-l verifici la fiecare task făcut, dacă e făcut. Și să încerci să-i explici, că proiectul ăsta e la fel de important pentru toți. Poate puțin mai mult pentru tine. Ahem. Dacă iar aplică metoda Robert Downey Jr., aplică și tu metoda Frozen:

tumblr inline n1vekeEczb1rzjjuu1

 

#4. "Bă...io nu știu ce e cu materia asta. Pe bune."

good-luck-charlie-mia-talerico1

Le pasă și chiar încearcă să atingă deadline-ul și să facă lucruri, dar pur și simplu...nu prea reușesc. Pur și simplu au alte înclinații sau nu pot gândi atât de abstract sau de matematico-științifică, chiar dacă vor da impresia că știu, vor da greș. Se întâmplă, e ok.

 

Ce trebuie să faci e să încerci să-i ajuți, și să le explici punctual ce trebuie exact să facă, și să le răspunzi cu calm la întrebări. Desigur, acest tip este unul dintre cele mai rare, în facultate. Cred. Sper. Nu știu. Oricum ar fi, răbdarea rezolvă multe.

 

Acestea sunt o parte dintre oamenii de care te poți lovi fie la facultate, fie chiar la locul de muncă. Oricum ar fi, trebuie să încerci să înțelegi cum funcționează, chiar dacă sunt control-freak, procrastinatori, absolut nepăsători sau înțeleg mai greu. Nu se știe niciodată în care categorie te vei afla.

 

Tu ce fel de persoane ai avut drept coechipieri?

 

P.S. încă un om care nu are nevoie de descriere

tumblr inline mlsxl0ojtk1qz4rgp1

 

 

 

sursă foto: quickmeme.com, tumblr.com

Bianca Gângă

Content Writer la Campuscluj.ro şi mândră de asta. Blogger ocazional şi şoricel de bibliotecă. Rockoholic, coffeeholic, chocoholic, funholic şi pasăre de noapte.

Website arylequine.wordpress.com
articoleplatite.ro

Lasă un comentariu

Espressor Manual Barista Max Breville

Recomandare

Fose septice la cel mai bun pret.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.