Studentii cer universitatilor informatii corecte despre procesul de admitere la programele postliceale

Scris de 

Este timpul ca și studenții să ia atitudine față de ideea ca universitățile să organizeze admitere la programele postliceale, iar Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR), reprezentanta studenţilor români la nivel naţional şi internaţional, a și făcut-o solicitând universităţilor să transmită informaţii corecte despre procesul de admitere la programele postliceale pe care le oferă din această toamnă.

De asemenea, studenţii critică Ministerul Educaţiei pentru modul pripit în care a reglementat aceste programe în universităţi. Apelul ANOSR vine în urma unor anunţuri postate de anumite universităţi private şi de stat din România prin care le este promis sau sugerat absolvenţilor de liceu care nu au luat examenul de bacalaureat că se pot înscrie la cursuri de învăţământ superior şi că vor deveni studenţi ai universităţii.

 

Anunţurile au la bază Ordonanţa de Urgenţă nr. 49/2014 care printre altele, le permite universităţilor să înfiinţeze colegii de studii postliceale. Modul de organizare şi funcţionare a acestor colegii a fost reglementat de Ministerul Educaţiei prin Ordin de Ministru, dând practic undă verde universităţilor să organizeze programe de studii postliceale încă din această toamnă.

 

Sursa: edu-news.ro

Raisa Iosif

Studentă a Facultății de Drept și absolventă a celei de Științe politice, nu pot funcționa fără cafea și fără a fi mereu ocupată. Sunt fană înrăită a serialelor și ador mâncarea chinezească.

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.