Filme premiate, invitati, un Cinepiano, o lectie de actorie, seminarii de critica de film si ateliere de animatie ===> EducaTIFF 2014

Scris de  Mai 28, 2014

EducaTIFF 2014, care se va desfășura în perioada 30 mai – 4 iunie, aduce în atenția micilor cinefili șase lungmetraje, majoritatea răsplătite cu premii importante la festivalurile internaționale de profil. A fi și a avea (Franța, 2001), care va fi proiectat în 30 mai, de la ora 10:00, la Cinema Victoria va deschide ediția din acest an a EducaTIFF, în prezența regizorului, Nicolas Philibert.

 

Filmul de deschidere va fi urmat de pelicula norvegiană Șutează!, care va da startul unei serii nordice foarte interesante. Anja este o fetiţă plină de energie care adoră fotbalul, deşi colegul ei Jonas nu crede că acest sport e potrivit pentru fete. Cu simţul umorului, Anja nu bagă în seamă răutăţile lui Jonas, fără să ştie că ostilitatea lui e, de fapt, semn că o iubeşte. Când Anja este diagnosticată cu leucemie şi nu mai poate participa la un campionat de fotbal, Jonas vine cu o idee ieşită din comun.

 

Cea de a doua zi din cadrul EducaTIFF va debuta, la Cinema Florin Piersic, de la ora 11:00, cu un proiect special, prima animație 3D proiectată în cadrul acestui program. O co-producţie Suedia-Danemarca, Peste mări și țări este cel de-al doilea film regizat de Esben Toft Jacobsen, cunoscut publicului EducaTIFF pentru animaţia Ursul uriaş, cel mai vizionat film la ediţia din 2012. Mitologia greacă şi fabulele nordice au fost un punct de pornire pentru regizorul danez, care relatează povestea lui Johan, plecat într-o călătorie pentru a-şi găsi mama.

 

Lungmetrajul olandezului Dave Schram, Regret! va rula în data de 1 iunie, la Cinema Victoria, de la h 12:30, în prezenţa unuia dintre protagonişti, Stefan Collier. Tot de Ziua Copilului, la Cinema Florin Piersic, de la ora 11:00, Charlie Chaplin, Stan și Bran și Buster Keaton vor prinde viață, într-o experiență unică: un spectacol Cinepiano, al artistului Tony Berchmans. Venit tocmai din Brazilia, compozitorul și pianistul recreează magia vizionărilor de cinema de la începutul secolului XX, când imaginile mute de pe ecran erau însoțite live de muzică, sunete și zgomote, cântate la pian și alte instrumente.

Cinepiano

 

Mike își ia rămas bun! este unul dintre filmele-vedetă ale celei de a 6-a ediţii a EducaTIFF. Semnat de olandeza Maria Peters, lungmetrajul a primit, în 2013, premiul pentru Cel mai bun film pentru copii, la Tallinn, precum şi premiul pentru Cel mai bun film la festivalul de la Giffoni. Pelicula prezintă povestea lui Mike, un copil care ajunge în pragul sărbătorilor de iarnă într-un orfelinat. Va reuşi oare Mike să îşi petreacă, în cele din urmă, Crăciunul acasă, alături de mama lui? Filmul va rula în data 3 iunie, de la ora 10:00, Cinema Victoria.

 

La fel ca în anii trecuți, organizatorii EducaTIFF vor continua seria seminariilor de critică de film, iniţiativă lansată cu scopul de a stimula percepţia critică a elevilor şi de a-i provoca să-şi exprime punctul de vedere asupra filmelor vizionate. Aceste activităţi vin în sprijinul elevilor cinefili care doresc să se înscrie în Competiţia Tineri Critici de Film. În data de 3 iunie, la 12:30, Muzeul de Artă va găzdui seminarul de critică de film dedicat elevilor din clasele V-VIII şi IX-XII, iar a doua zi, de la ora 13:00, va avea loc un seminar pentru elevii din clasele II-IV. Accesul este liber, pe bază de înscriere.

 

După succesul înregistrat de activităţile desfăşurate la ediţia anterioară, EducaTIFF revine cu o nouă serie de ateliere de film pentru copii. În perioada 5 - 8 iunie, copiii de 7-15 ani sunt invitaţi la Muzeul de Artă la ateliere de animaţie (zilnic, între orele 10.00 și 15.00). Pe parcursul fiecărui atelier, participanţii (maxim 30 de elevi/atelier) vor primi noţiunile necesare privind realizarea unui scurt filmuleţ de animaţie, vor lucra în echipe şi vor construi poveşti şi personaje. Atelierele vor fi susţinute de tinerii regizori Cecilia Felmeri şi Ion Aramă.

 

Accesul la seminariile şi atelierele din programul EducaTIFF este gratuit, pe bază de înscrieri – persoană de contact Gabriela Manolache, Coordonator proiect Cluj: email Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., telefon 0742.302.230.

 

Biletul de intrare la proiecţiile EducaTIFF este 8 lei. Se recomandă participarea pe bază de rezervări, la aceleaşi date de contact.

Ultima modificare Miercuri, 28 Mai 2014 11:32
Raisa Iosif

Studentă a Facultății de Drept și absolventă a celei de Științe politice, nu pot funcționa fără cafea și fără a fi mereu ocupată. Sunt fană înrăită a serialelor și ador mâncarea chinezească.

Lasă un comentariu

Cum sa alegi cel mai bun aspirator robot pentru locuinta ta?

Recomandare

Fose septice la cel mai bun pret.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.